Σαρωνικός
Καλλιεργούσαν κάνναβη στα Καλύβια

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021       Mesogianews μεσογιανεςς

Το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα που τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2020 προέβαινε στην κατ’ επάγγελμα καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στην Αττική .

Χθες το πρωί, μετά από αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών και με τη συμμετοχή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 52, 51 και 49 ετών, ως μέλη οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και πλαστογραφίας. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και δύο ομοεθνείς τους, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη. Επιπλέον, ο 51χρονος συνελήφθη με ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του για υπόθεση ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε είχαν εγκαταστήσει μια πλήρως εξοπλισμένη εντοιχισμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε οίκημα με περίφραξη στα Καλύβια. Μετά την ολοκλήρωση των σταδίων αποξήρανσης, κοπής και συσκευασίας, την μετέφεραν σε οικία στην Αθήνα, που λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης και εξυπηρετούσε την περαιτέρω διάθεση και πώληση σε αγοραστές.

Ο 52χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, το οποίο είχε επικοινωνία με τα λοιπά μέλη, εποπτεύοντας και συντονίζοντας τη δράση τους, έχοντας παράλληλα πρόσβαση στους χώρους καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Για να καταστήσει δυσχερέστερη δε τη διακρίβωση της δράσης του, χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν καταχωρημένο σε στοιχεία «αχυρανθρώπου» και με το οποίο διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο 51χρονος είχε στρατολογηθεί λόγω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του στη καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και διέμενε το μεγαλύτερο διάστημα στην εν λόγω κτιριακή εγκατάσταση, καλλιεργώντας και φυλάσσοντας την παραχθείσα κάνναβη και τον εξοπλισμό. Για την πληρέστερη φύλαξη δε του χώρου είχε και τρείς σκύλους εντός της περίφραξης. Ο 49χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών στην οικία στην Αθήνα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι / εργαστήριο, στην οικία αποθήκευσης και σε αυτοκίνητο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 843 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 30 έως 176 εκατοστά, 2.014 γραμμ. κάνναβης, 20 γραμμ. κοκαΐνης, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 2 αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS