Σπάτα - Αρτέμιδα
Έπιασαν τους διαρρήκτες στα «πράσα»

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Συνελήφθησαν 3 άνδρες από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για διάρρηξη σε οικία στην Αρτέμιδα. Οι αστυνομικοί τους έπιασαν στα «πράσα», αφού πρώτα εντόπισαν τον τσιλιαδόρο έξω από το σπίτι.

Οι 3 δράστες, 2 αλλοδαποί, 30 και 47 ετών και 34χρονος Έλληνας, είχαν βάλει «στο μάτι» σπίτι στην περιοχή της Αρτέμιδας. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν περιπολία εκείνη την ώρα, εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου και περίμενε μέσα σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 47χρονο, που είχε ειδοποιηθεί από τον συνεργό του, να εξέρχεται από το  σπίτι, που μόλις είχε διαρρήξει, έχοντας και αυτός καλυμμένο το πρόσωπο με τον ίδιο τρόπο, φορώντας και γάντια και τον 34χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή διπλανής οικίας.

Στη θέα των αστυνομικών, ο 47χρονος πέταξε τα γάντια που φορούσε, ενώ ο 34χρονος πέταξε το τσαντάκι με τα διαρρηκτικά εργαλεία. Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν άμεσα και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους αλλά και εντός του αυτοκινήτου τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, 2 κινητά τηλέφωνα και γάντια.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας εξιχνίασαν ακόμη μία περίπτωση ληστείας που συμμετείχαν ο 30χρονος και ο 47χρονος στα Μέγαρα την 7-12-2022, όταν λήστεψαν σπίτι και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, διαφεύγοντας με το ίδιο αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS