Βάρη
Κάηκαν σπίτια και 5000 στρέμματα

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.

Η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά που έκαψε τον ορεινό όγκο του Υμηττού, από την Άνω Γλυφάδα μέχρι το Πανόραμα Βούλας και τη σχολή Ευελπίδων, βρίσκεται σε εξέλιξη και με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις περίπου 20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Πανόραμα, άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες, ενώ δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις η καμένη έκταση αγγίζει τα 4.000-5.000 στρέμματα, χαμηλής και μεσαίας δασικής βλάστησης..

Οι δυνάμεις που επιχειρούσαν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 5 Canadair, 2 Ελικόπτερα Chinook, 2 Ελικόπτερα τύπου Bell και 1 Erricson. 10 πυροσβεστικά οχήματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου 3Β, 65 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσία, πλήθος υδροφόρων από 17 δήμους και περισσότεροι από 550 πυροσβέστες πυροφύλακες και εθελοντές. Σημαντική ήταν και η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων που διευκόλυναν στην απομάκρυνση των κατοίκων.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS