Βάρη
5 εκατ. ευρώ για μία θέση στην μαρίνα

Τρίτη 2 Μαΐου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Η νέα διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης ανακαίνισε την πιο πρεστιζάτη μαρίνα της χώρας και πλέον θα ελλιμενίζονται περίπου 60 γιοτ, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts ορισμένα από τα οποία θα είναι μήκους άνω των 60 και 70 μέτρων, αντί για περίπου 100 γιοτ που ελλιμενίζονταν έως τώρα.

Ταυτοχρόνως όμως άλλαξε και η τιμολογιακή πολιτική, καθώς υπερδιπλασίασαν την τιμή ανά μέτρο σκάφους και πουλάνε τη θέση με συμβόλαιο για 30 χρόνια, ζητώντας σχεδόν μπροστά όλο το ποσό της 30ετίας! Δηλαδή, κάποιος που έχει ένα 35μετρο θα πρέπει να δώσει σχεδόν μετρητοίς 2-3 εκατομμύριά ευρώ για να έχει θέση στον «παράδεισο» της Βουλιαγμένης και ένα όνομα στην πιάτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μείνει λίγες διαθέσιμες θέσεις. Μάλιστα, πριν από ένα μήνα, επωλήθη θέση στην Α2 για σκάφος 50 μ για 5 εκατ. ευρώ για 30 χρόνια, και όλα τα λεφτά προκαταβολικά.

Η μαρίνα Βουλιαγμένης, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1964, μισθώθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) μετά από διεθνή διαγωνισμό το 2012 στην Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης ΑΕΑΣ για 40 χρόνια (2012-2052) έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Στις υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας ήταν ο εκσυγχρονισμός της μαρίνας.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS