Η στήλη του πολίτη
Σάλβια, το νέο φτηνό ναρκωτικό

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

 

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε στην Ελλάδα το άκρως επικίνδυνο φυτικό ναρκωτικό «Σάλβια». Πρόκειται για το ναρκωτικό των Σαμάνων του Μεξικού. Το παραισθησιογόνο βρέθηκε στην κατοχή Αλβανού διακινητή, ο οποίος είχε επίσης στην κατοχή του κοκαΐνη και χασίς.

 

Ο 31χρονος Αλβανός συνελήφθη στο λιμάνι του Λαυρίου ενώ λίγο πριν είχε πουλήσει ναρκωτικά σε μια γυναίκα, την οποία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στη συνέχεια οι αστυνομικοί.

 

Τα ναρκωτικά τα είχε κρύψει στο κλιματισμό του οχήματος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1,7 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους 13,6 γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ.

 

Επιπλέον, βρήκαν 25 γραμμάρια φυτικής ουσίας «Σάλβια». Πρόκειται για ψυχοτρόπο ναρκωτικό, προερχόμενο από το ομώνυμο φυτό που βγαίνει κυρίως στην επαρχία Οαξάκα του Μεξικό και είναι γνωστή στους Ινδιάνους της περιοχής.

 

Τα τελευταία χρόνια η χρήση του έχει αρχίσει να διαδίδεται και στην Ευρώπη, καθώς το συγκεκριμένο ναρκωτικό προκαλεί έντονες παραισθήσεις, ενώ θέτει ακόμα και κίνδυνο την ζωή του χρήστη από τα όσα ακραία μπορεί να κάνει λόγω των παραισθήσεων.

 

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η ονομασία που έχουν δώσει στους χρήστες τις Σάλβια τους οποίους χαρακτηρίζουν «ψυχοναύτες».

 

Ήδη στην Ευρώπη έχουν σημειωθεί θάνατοι χρηστών, οι οποίοι νόμιζαν πως μπορούσαν να πετάξουν και τελικά έπεσαν από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκαν. 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS