Η στήλη του πολίτη
Η επέκταση του Προαστιακού

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δυο πολύ σημαντικών έργων στην Ανατολική Αττική, που αφορά την επέκταση του Προαστιακού προς τη Ραφήνα και το Λαύριο, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γεώργιος Βλάχος, για να απαντήσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί αφορούν την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κορωπί και Λαύριο και τη σύνδεση του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας με την περιοχή της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργού, το 1ο έργο αφορά την επέκταση της γραμμής του προαστιακού κατά 31,7 χλμ. με κόστος στα 390,5 εκ. €, εντός του '23 αναμένεται η συμβασιοποίηση του και εντός του '24 θα εκκινήσουν οι εργασίες με τον χρόνο της κατασκευαστικής περιόδου να υπολογίζεται στα 5 χρόνια. Το 2ο έργο αφορά το τμήμα Αεροδρόμιο έως τον Ελευθέριο Βενιζέλο - Ραφήνα με κόστος στα 308 εκ. ευρώ, εντός του '23 αναμένεται η συμβασιοποίηση του και εντός του '24 θα εκκινήσουν οι εργασίες του έργου με την ολοκλήρωση του να υπολογίζεται εντός του '28.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Βλάχος ρώτησε τον Υπουργό αν εξετάζεται κάποια παράκαμψη κοντά στις κατοικημένες περιοχές του Γέρακα και της Παλλήνης, ώστε να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εξυπηρέτησης τόσο των πολιτών όσο και των δραστηριοτήτων της περιοχής λαμβάνοντας ως απάντηση τα εξής: «Tο ζήτημα των στάσεων, που θα εκτελεί ο συρμός, θα προκύψει στη βάση του ανταγωνιστικού διαλόγου των εταιρειών και των προτάσεων-μελετών που θα μας καταθέσουν. Είναι ένα θέμα για το οποίο θα έχουμε ενημέρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Με το πέρας της συζήτησης, ο κ. Βλάχος σχολίασε τα εξής: «Ευχαριστώ τον Υπουργό για την πληρέστατη ενημέρωσή του και κρατώ τη δέσμευσή του, ότι το έργο αυτό δεν βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά στη σφαίρα της υλοποίησης. Ένα όνειρο, λοιπόν, δεκαετιών για την περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, που επιτέλους γίνεται πράξη».


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS