Η στήλη του πολίτη
Ο Σκλαβενίτης εξαγόρασε τον Γέγο

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Σε μια περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, αποκτώντας πλέον πολλούς μόνιμους κατοίκους που διαμένουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι, στην περιοχή των Μεσογείων, ενισχύει την παρουσία της η «Σκλαβενίτης», στον έλεγχο της οποίας πέρασαν τέσσερα από τα έξι καταστήματα μάρκετ της τοπικής αλυσίδας «Γέγος».

Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά στην οποία προχωράει μέσα στο 2022 η «Σκλαβενίτης», μετά την απόκτηση εννέα καταστημάτων της εταιρείας «SEP Παπαδόπουλος» στα Γιάννενα την περασμένη άνοιξη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις της αλυσίδας «Γέγος» με την «ΑΒ Βασιλόπουλος» για εξαγορά της από την ελληνική θυγατρική του ομίλου Ahold Delhaize, διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν τελεσφόρησαν και τελικά το μεγαλύτερο μέρος της αλυσίδας περνάει στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης».

Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, περνούν στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης» τέσσερα από τα έξι καταστήματα που διατηρεί η «Γέγος». Πρόκειται για τα καταστήματα στη Λούτσα, το Μαρκόπουλο και δύο στο Πόρτο Ράφτη, ενώ στους παλιούς μετόχους θα παραμείνουν τα καταστήματα σε Κερατέα και Αργυρούπολη. Μάλιστα και στις τρεις περιοχές που αποκτήθηκαν τα καταστήματα υπάρχει ήδη παρουσία της «Σκλαβενίτης», ενώ στο Πόρτο Ράφτη παλιό και νέο κατάστημα βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο!

Ως ημερομηνία μεταβίβασης έχει ορισθεί η 23η Ιανουαρίου 2023 και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στα καταστήματα που θα περάσουν στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης» θα διατηρηθεί για άγνωστο χρονικό διάστημα και η επιγραφή «Γέγος».

Τα καταστήματα θα κλείσουν τότε για περίπου δύο ημέρες προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες μετατροπές και στη συνέχεια θα λειτουργήσουν πλέον υπό τον νέο ιδιοκτήτη. Στα καταστήματα που περνούν στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης» απασχολούνται 130 άτομα για τα οποία υπάρχουν διασφαλίσεις ότι θα διατηρήσουν κανονικά την εργασία τους.

Η Γέγος δημιουργήθηκε το 1971 από τους Γιώργος Γέγο, Μιχάλη Γέγο και Κωνσταντίνος Μεθενίτη και ακολούθησε η δεύτερη γενιά ο Νίκος Γέγος, ο Γιάννης Γέγος και ο Νίκος Μεθενίτης. Τη σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια η τρίτη γενιά και συγκεκριμένα η Κατερίνα Γέγου, ο Μιχάλης Γέγος, ο Γιώργος Γέγος και ο Βαγγέλης Γέγος και η Κέλλυ Μεθενίτη με τον Κωνσταντίνο Μεθενίτη.

Πέρυσι η πολυμετοχική αλυσίδα Γέγος, εμφάνισε τζίρο 19,079 εκατ. ευρώ από 20,504 εκατ. ευρώ το 2020 (-6,95%), τα μικτά της κέρδη είχαν αυξηθεί κατά 1,36% στα 5,183 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 1,206 εκατ. ευρώ έναντι 1,045 εκατ. ευρώ (+15,37%).


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS