Η στήλη του πολίτη
Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου.

“Για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών” αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, την ίδια ημέρα, στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο. 

Επιπλέον, την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8/3/2023, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ (ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), ΤΡΑΜ) ανακοίνωσαν πως συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8.3.2023. Οι συρμοί των γραμμών 1 Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το ΤΡΑΜ θα κυκλοφορούν από τις 11:00 έως τις 17:00 και οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 ΜΕΤΡΟ θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως τις 16:00, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των διαδηλωτών στην συγκέντρωση του Συντάγματος.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ), με αιτήματα την ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Τέλος, στην απεργία συμμετέχουν και οι υγειονομικοί.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS