Η στήλη του πολίτη
Εξοπλισμοί για σύγχρονα καταστήματα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Θέλετε να ανακαινίσετε το κατάστημά σας ή σκέφτεστε να ανοίξετε το δικό σας και ψάχνετε για τον κατάλληλο εξοπλισμό ή για μια ομάδα έμπειρων ατόμων που θα αναλάβουν την όλη διαδικασία; Αν ναι τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο και να δείτε πως με οικονομικό τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα που να ξεχωρίζει για την αισθητική και την λειτουργικότητά του.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως η συνολική αισθητική, καθώς και η ευκολία με την οποία οι πελάτες μπορούν να περιηγηθούν στον χώρο, αποτελεί τους σημαντικότερους παράγοντες για την εμπορική επιτυχία και την οικονομική ανέλιξη μιας επιχείρησης. Η εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας αποτελείται από έναν συνδυασμό παραγόντων όπως η επίπλωση και ο φωτισμός αλλά και η ευκολία με την οποία περιηγούνται οι πελάτες στο κατάστημα. Σκοπός ενός σωστού retail design είναι να προσελκύσει τον πελάτη μέσα στο κατάστημα και στη συνέχεια να τον βοηθήσει να παραμείνει σε αυτό αρκετή ώρα με σκοπό να ολοκληρώσει τις αγορές του με επιτυχία.

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός ξεχωριστού αποτελέσματος, πάντα σε προσιτές τιμές, οι εταιρείες που ασχολούνται με την ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον δημιουργικό σχεδιασμό χρησιμοποιώντας υλικά ποιότητας με ξεχωριστές υφές. Ο χώρος που θα παραλάβετε θα έχει μοναδική αισθητική και λειτουργικότητα σχεδιασμένη από επαγγελματίες του είδους. Ακόμα και στις δύσκολες περιπτώσεις όπως συμβαίνει με τα ράφια super market η επιτυχία έγκειται στην πολύχρονη εμπειρία μιας εταιρείας εξοπλισμών. Χάρη στην τεχνογνωσία που διαθέτουν οι εταιρείες επαγγελματικού εξοπλισμού εγγυώνται την άψογη εκτέλεση του κάθε καταστήματος με ελάχιστο κόπο από εσάς και με μικρό κόστος.

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός ενός καταστήματος πρέπει να ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών του και της κατασκευής του. Σήμερα ο εξοπλισμός καταστημάτων κατασκευάζεται από σύγχρονα υλικά όπως ξύλο, γυαλί, μέταλλο τα οποία θα προσδώσουν στον χώρο σας το απαιτούμενο στυλ. Επίσης τα χρώματα και οι συνδυασμοί χρωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν αναδεικνύουν τα προϊόντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ποιότητα κατασκευής των επίπλων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να είναι εργονομικά και ανθεκτικά διατηρώντας παράλληλα την αισθητική τους.

Μια σειρά από επιχειρήσεις και καταστήματα τα οποία είτε χρειάζονται ανακαίνιση είτε είναι νέα επιλέγουν τις υπηρεσίες μιας εταιρείας επαγγελματικού εξοπλισμού καταστημάτων. Οι εταιρείες αυτές διαθέτουν μια σειρά από προϊόντα εξοπλισμού για καταστήματα παιχνιδιών, υπόδησης και ένδυσης, ηλεκτρονικών, λευκών ειδών, οπτικών, αρτοποιεία, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, βιβλιοπωλεία, χρωματοπωλεία και πολλά άλλα. Επιπλέον θα βρείτε εξοπλισμό αντοχής για αποθήκες καταστημάτων καθώς και αποθήκες logistics ο οποίος είναι εργονομικός, ασφαλής και οικονομικός.

Ράφια και άλλα είδη εξοπλισμού καταστήματος

Ο βασικός εξοπλισμός για το στήσιμο ενός καταστήματος περιλαμβάνει τραπέζια προβολής, ράφια, γόνδολες, πλάτες σλατ, σταντ προβολής προϊόντων, σταντ ένδυσης, πάγκους μαναβικής, επιτοίχιες βέργες και πολλά άλλα. Επιπλέον θα βρείτε και μια σειρά από πιο εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία ολοκληρώνουν την εμπορική επιτυχία ενός επαγγελματικού χώρου όπως καλάθια αγορών, καρότσια, βραχίονες, καπελιέρες, είδη σήμανσης τιμών και άλλα. Τέλος για τον εξοπλισμό της αποθήκης και αποθήκης logistic υπάρχουν διαθέσιμα ράφια βαρέως και ημιβαρέως τύπου, παλετοφόρα, ράφια για παλέτες, μεταλλικά πατάρια και όροφοι και πολλά άλλα σε τιμή προσφοράς.

Ένα στοιχείο που σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι το κόστος της ανακαίνισης ή του στησίματος ενός καταστήματος. Σίγουρα φαίνεται πως η πιο οικονομική επιλογή είναι να ασχοληθούμε μόνοι μας με όλες τις λεπτομέρειες, την επιλογή του εξοπλισμού, το βάψιμο και το στήσιμο του καταστήματος. Όμως η αλήθεια είναι πως όσο καλές προθέσεις και αν έχουμε και όσο ενημερωμένοι και αν είμαστε μια ομάδα ειδικών διαθέτει περισσότερες γνώσεις και εμπειρία από εμάς ενώ παράλληλα γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες που έχει ο κάθε τύπος καταστήματος. Οπότε τελικά επιλέγοντας μια εταιρεία κερδίζουμε σε χρόνο, ποιότητα υπηρεσιών μιας και διαθέτει την απαραίτητη πείρα και τεχνογνωσία.

Τα βήματα που περιλαμβάνει η ανακαίνιση ενός καταστήματος ξεκινάνε με την αποτύπωση και τον σχεδιασμό του ώστε να γνωρίζει το προσωπικό της εταιρείας όλους τους χώρους που υπάρχουν. Στη συνέχεια γίνεται η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου πάντα σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ώστε το κατάστημα να αποκτήσει το δικό του στυλ που θα το κάνει να ξεχωρίζει. Τέλος η εταιρεία αναλαμβάνει να τοποθετήσει τον εξοπλισμό στο κατάστημα και να το παραδώσει έτοιμο στον ιδιοκτήτη. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως σημαντικό ρόλο για τη λειτουργικότητα του καταστήματος παίζει η σωστή και ασφαλής οργάνωση της αποθήκης που θα επιτρέπει στο προσωπικό να κινείται με ταχύτητα και ασφάλεια.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS