πολιτιστικά
Συναυλία με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021       Mesogianews

Σε ένα μοναδικό ταξίδι αναμνήσεων με «καπετάνιο» τη διάσημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού προσκαλούν το Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.), στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021.

Η μεγάλη συναυλία, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σοφία Βέμπο, (Λ. Κ.Καραμανλή 14, παραλία Βούλας) και θα είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου και στα τραγούδια της δεκαετίας του ΄60, με τη συμμετοχή 30 μουσικών και ερμηνευτών και με το μαέστρο, Γεώργιο Τσιλιμπάρη, επικεφαλής και αρχιμουσικός.

 

Λίγα λόγια για τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Η ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά τον Απρίλιο του 1879. Είκοσι οκτώ εθελοντές μουσικοί, που επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο ΕΛΛΑΣ πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνιση της Μπάντας του Π.Ν. στην πρωτεύουσα της Μάλτας, στη Βαλέτα. Μετά από δεκαεπτά χρόνια, έχοντας αυξήσει το προσωπικό και έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου, συμμετέχει στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς  Αγώνες της Αθήνας το 1896. Τον Σεπτέμβριο του 1911 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κυβερνήτης του θωρηκτού ‘’Αβέρωφ‘’, εγκαθιστά την Μπάντα πάνω στο πλοίο, εμψυχώνοντας έτσι το πλήρωμά του, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913. Στη συνέχεια, η Μπάντα αποκτά αξιοζήλευτη δυναμική και αυτό δεν αργεί να αποτυπωθεί στην πράξη παρουσιάζοντας σχηματισμούς ακριβείας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γύρω στο 1926. Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε το μετέπειτα διαβατήριο στη σύγχρονη ιστορία της για την πρόσκληση και συμμετοχή στα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές, καθώς επίσης και στην Ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, όπου και εκεί οι Έλληνες ομογενείς τίμησαν με το καλύτερο τρόπο την Μπάντα του Π.Ν.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS