δημοτικά
Πότε θα ολοκληρωθεί η αποχέτευση;

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

 

Από συνεδρίαση σε συνεδρίαση πάει η επιτροπή παρακολούθησης του έργου για την αποχέτευση των περιοχών Κορωπίου – Παιανίας. Όμως το θέμα είναι ότι το έργο αυτό έχει τον ατελείωτο, και οι πολίτες ακούν ή διαβάζουν πως το έργο τελειώνει … Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σεπτέμβρη ο κ. Φιλίππου είχε δηλώσει ότι «εφόσον δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κυρίως από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017»

 

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης στις 23 Μαΐου 2017 έγινε συνολική αποτίμηση του έργου καθώς και εκτενής ενημέρωση των παραβρισκόμενων για την πρόοδο των εργασιών αλλά και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και προκαλούν καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του εν λόγω έργου.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» ανέρχεται συνολικά σε 124.890.213,00€ (ο συμβασιοποιημένος προϋπολογισμός είναι 105. 961.323,34€).

 

Το εσωτερικό δίκτυο του Δήμου Κρωπίας (αγωγοί συνολικού μήκους 79 χλμ.) έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98%. Όσον αφορά στους συλλεκτήριους αγωγούς που αποτελούν τους κύριους αγωγούς τροφοδότησης του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου έχει γίνει έως σήμερα απορρόφηση ποσοστού 83%. Απομένει η κατασκευή της δίδυμης μικροσήραγγας πλησίον του Αεροδρομίου, η τοποθέτηση του αγωγού στον παράδρομο της Αττικής Οδού (μετά τον κόμβο της εξόδου Τοπικές Οδοί), καθώς και το τμήμα που διέρχεται διαμέσου τεχνικού στη νότια τάφρο του αεροδρομίου. Σχετικά με την πορεία εκτέλεσης εργασιών στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι οικοδομικές εργασίες ποσοστού 70%, ενώ το ποσοστό ολοκλήρωσης κατασκευής και απορρόφησης για τους αγωγούς διάθεσης (αγωγοί μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων από το ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου και το ΚΕΛ Μαρκοπούλου στον υποθαλάσσιο αγωγό) είναι σήμερα στο 64,5%.

 

Σήμερα, τα μεγαλύτερα προβλήματα και οι καθυστερήσεις οφείλονται στα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, καθώς και στη σημαντική χρονοτριβή στη διάνοιξη – κατασκευή της μικροσήραγγας διέλευσης του αγωγού διάθεσης ακαθάρτων υδάτων (λυμάτων) στη Βραυρώνα και στο ότι δεν έχει εκτελεστεί καμία εργασία για τον υποθαλάσσιο αγωγό λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση των σχετικών αδειών.

 

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνεδρίαση την 1η Ιουνίου με τη συμμετοχή τόσο των μελών της επιτροπής παρακολούθησης του Έργου (εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου, της ΕΥΔΑΠ, του Δήμου Κρωπίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας), όσο και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής – Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, του Δασαρχείου Πεντέλης, της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών, του Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου και τεχνικοί σύμβουλοι του έργου). Παρόντες ήταν επίσης, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, οι Αντιπεριφερειάρχες Έργων και Υποδομών Αγγελική Σαπουνά και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νάσος Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης.

 

Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των ανασκαφικών ερευνών στην περιοχή, τα προβλήματα με την όδευση μέσα από δασικές περιοχές, ιδιαίτερα στα σημεία εκβολής του αγωγού, καθώς και το θέμα παραχώρησης της ακτής στο σημείο εκβολής του αγωγού και διερευνήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης αυτών. Επιπλέον, αποφασίστηκε ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης ενός εκ των σημαντικότερων έργων υποδομής που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Αττικής και που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

 


Από: Διονύσης Κερασιώτης
 Tο έργο ξεκίνησε καθυστερημένα το 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2015 και η ημερομηνία ολοκλήρωσης ακόμα είναι άγνωστη...

Σήμερα (το 2017 !) «αποφασίστηκε ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις»...

Παράλληλα τα πρόστιμα ( http://bit.ly/2rH8qly ) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τρέχουν και κανένας δεν ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής ούτε αναλαμβάνει ευθύνες...
Από: Πελέ
 Η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" έχει ζητήσει εδώ και μήνες να γίνει ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Κορωπί και ο Δήμαρχος την αποφεύγει.
Από: Souidos-Koropiou
 Το κράτος και η παρούσα κυβέρνηση εκεί που θέλει παρακάμπτει υπηρεσίες σαν την Αρχαιολογία, Δασαρχείο κτλ.(βλέπε επενδύσεις-ξεπουληματα).
Εδώ που μιλάμε για την υγεία πολιτών κάνει τον Κινέζο.
Ντροπή τους
Από: Σωτήρης Πελ.
 Τόσοι μπαινοβγαίνουν στην βουλή. Ένας δεν θα βρεθεί να βοηθήσει στην δύσκολη καμπή που βρίσκεται το έργο;
Διονύση,γράφω καλά;
Τι λες;
Πρόσεχε μόνο μην βγεις οφσάιντ σαν τον ΠΕΛΕ.
Πελέ,λαγουδάκι,ου...ου!
Από: Μπουφόν
 Από που ψωνίζεις λυχνάρι του Αλαντίν, Διονύση;
Μιλάω για αυτό που όταν το τρίβεις βγαίνει το μαγικό Τζίνι, υποκλίνεται και αμέσως πραγματοποιεί τις ευχές.
Πολύ εύκολα όλα τα έχεις.
¨Όταν ήσουν Αναγέννηση και εξουσία, άλλα μας έλεγες.Γιατί;
Πάντως ο δικό σας,πολιτικά πάντα,Πέτρος Φιλλίπου έχει αντίθετη γνώμη για τις καθυστερήσεις στο έργο.
Δίχως όμως να λέει κουβέντα για τις ευθύνες πολιτικής ηγεσίας αλλά και της Περιφέρειας.
Όσο για τον άσπρο διαμάντι του Κορωπίου, τον "Πελέ" ένα έχω να του πω .
Πως γίνεται η Πρωτοβουλία να ζητάει ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου,όταν την ίδια ώρα μαθαίνω πως μόνο αντίσκηνο δεν έχουν βάλει μέσα σε αυτές;
Μην μου πεις πως "Πελε"΄δεν σου έχει έρθει κανείς ψίθυρος; Λίγο η ενημέρωση, λίγο μήπως βρουν κανένα "λαβράκι" .......,σε δουλεία να βρισκόμαστε.
Από: Bergkamp
 Από όσο ξέρω το έργο το "τρέχει" η Περιφέρεια και αυτή έχει την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις. Γιατί ο Δήμαρχος δεν βγαίνει δημόσια να τα "χώσει" σε Δούρου-Φιλίππου; Είναι συνυπεύθυνος ή δεν θέλει να στεναχωρήσει τους φίλους του;
Από: Τρομερός
 Σίγουρα έχουν υπάρξει καθυστερήσεις, καλό είναι έστω και αργά να λυθούν τα προβλήματα και να τελειώσει επιτέλους το έργο.

Υ.Γ. Με τις συνδέσεις με τα σπίτια τι γίνεται άραγε;
Από: DRONE
 Διονύση
Εάν δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι καλύτερο για την ολοκλήρωση του έργου από την θέση του δημοτικού συμβούλου, ή άλλου κομβικού ρόλου, θα ήταν καλύτερα να σταματήσεις να λαικίζεις.
Το έργο αφορά όλους τους δημότες και όχι ψηφοφόρους μιας ή άλλης παράταξης.
Αυτό ισχύει και για τον Πελέ.
Κάνε μια γύρα να δεις τι παίζει γιατί είσαι μυρωδιάς περί του θέματος.
Βάζεις ψευδώνυμο Πελέ και αμφιβάλω εάν έχεις δει πως είναι η ποδοσφαιρική μπάλα.
Τέλος, εφόσον (λέμε τώρα) δεν έχετε ενημερωθεί, φροντίστε όποτε γίνει αυτή να έχετε σας κάποιον μηχανικό ή τεχνικό σύμβουλο.
Μήπως γίνει ,άλλα να σας λένε και άλλα να καταλαβαίνετε.
Άλλο σωλήνας της αποχέτευσης και άλλο σωλήνας κήπου που ποτίζουμε τις μπιγώνιες.
Από: Γιάννης ο Αγύριστος
 
O my God!
Άλλο το έργο των αγωγών αποχέτευσης από-προς το ΚΕΛ και άλλο αυτό των συνδέσεων μεταξύ σε αγωγών-σπιτιών;
Είμαστε σοβαροί;
Πάντως το ψευδώνυμο του Ντενις Μεργκαμπ στη Άρσεναλ ήταν "Ντένις ο τρομερός".
Ο νοω.....νοητο.
Για το έργο ,εύχομαι το συντομότερο να ξεκολλήσει από τα γραφειοκρατικα.
Από: MAIROULA G.
 
Διονύση Κερασιωτη, αγνοείς μάλλον επειδή έτσι σε συμφέρει το πώς κινούνται οι δημόσιες υπηρεσίες.Κριμας γιατί και εσύ είσαι​ του Δημοσίου τομέα.
Εάν δεν έχεις ιδέα περί καθυστερήσεων και κυρίως στο τομέα της Αρχαιολογίας,μπορείς να ενημερωθείς για τις διεργασίες αυτής από τον κύριο - σύντροφό Λιωνη Δέδε.
Συμφωνώ εν μέρη με την άποψη του Souidou.
Το αντιπαραγωγικο Δημόσιο που κάποιοι εξέθρεψαν καθυστερει αλλά εκεί που θέλει λύνει άμεσα τους γορδιους δεσμούς (βλέπε Ελληνικό)
Τι είναι η Περιφέρεια Αττικής; ΣΥΡΙΖΑ
Τι είναι η Κυβέρνηση; Συριζα
Άλλου οι φίλοι.
Για το κερασάκι στην τούρτα θέλω να πω, βάση λογικής θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει οι συνδέσεις μεταξύ αγωγών και σπιτιών στο Κορωπί.
Ποιος ρισκάρει όμως σε αυτήν την φάση οι συνδημότες μας με ολίγον Ζουλαπιστικη τακτική δεν θα έριχναν τα απόβλητα τους στους αγωγούς;
Για να φιλτράρουμε λίγο την σκέψη μας.
Από: Βάκχος
 Ενδιαφέροντα τα όσα έγραψαν οι προηγούμενοι και ιδιαίτερα η MAIROULA G. Αν είναι έτσι περιμένω σύντομα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που να κατακεραυνώνει για τις καθυστερήσεις την Περιφέρεια. Αλλιώς κάτι δεν πάει καλά στην όλη ιστορία.
Συνήθως τα φαινόμενα απατούν...
Από: ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
 Οταν ανέδειξε το θέμα πρωτοσέλιδα η "ΕΝ ΔΗΜΩ" τον Μάρτιο κάποιοι χλεύασαν! Τώρα κελαηδάνε ...
Από: Ο ψαροντουφεκας
 Πως γίνεται ΔΥΣΠΙΣΤΕ, όλα να τα "ξέρετε" αλλά από όλα να είστε ΑΠΩΝ;
Κριτική έκ του ασφαλούς ή βγάζω την ουρά μου απ έξω, μόνιμη τακτική του ηττημένου.
Όσο για το περι μπουγιου από τα γραφόμενα σας, φαίνεται από τις κοινοποιήσεις και τους αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μονοψήφιο παίζει επί μονίμου βάσεως.
Λίγο ακόμα και θα γίνεται "Financial Times" του Κορωπίου.cool....cool....cool
Από: KD 35
  Δυσπιστε , χαιρετίσματα στον Άπιστο .
Κανείς δεν "κελαηδαγε" τότε .Μην δημιουργείς εικονικούς εχθρούς για να πουλήσεις "θέμα".
Οι "μετά Χριστόν προφήτες" πότε δεν είχαν πέραση.
Από: mantolabados
 Αμα δειτε εσεις αποχετευση να μου γραψετε.Για την ωρα παρτε και μια χωματερη στην αυλη σας (βλεπε χυτα στα λατομεια) μπας και καταλαβετε οτι ζειτε σε εναν απο τους χειροτερους δημους της Αττικης
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS