δημοτικά
Ο υπουργός Υγείας στο Κορωπί

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

 

Υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια το ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει τα Κέντρα Υγείας στη Νοτιοανατολική Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, χθες, στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου.

 

Συγκεκριμένα, το 2015, στα Κέντρα Υγείας Καλυβίων, Καπανδριτίου, Σπάτων, Ραφήνας, Λαυρίου, Μαρκόπουλου, Νέας Μάκρης και Κορωπίου υπηρετούσαν 95 γιατροί, ενώ φέτος έχουν φτάσει τους 217, κυρίως λόγω των προσλήψεων επικουρικών. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ενώ το 2015 η κίνηση σε αυτά τα Κέντρα Υγείας κυμάνθηκε στις 355.000 επισκέψεις, οι αντίστοιχες επισκέψεις το 2017 έφτασαν τις 460.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

 

Ο κ. Ξανθός, μετέβη στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε όλη τη χώρα. Εκεί ενημερώθηκε από τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας της ευρύτερης περιοχής και συζήτησε με τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας και διαλόγου με το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας καθώς, όπως είπε, το 2018 είναι το έτος που το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες ΠΦΥ, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας και στις δράσεις στην κοινότητα.

 

«Η κοινωνία, που έχει επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έχει την ανάγκη κοινωνικής ανταποδοτικότητας σε ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία. Κινούμαστε, πλέον, στην κατεύθυνση της επούλωσης πληγών και χαίρομαι που αναγνωρίζεται από τους εργαζόμενους ότι έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το προσωπικό. Οι υπουργοί και οι διοικητές των ΥΠΕ έρχονται και παρέρχονται, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το προσωπικό είναι αυτοί που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας» ανέφερε ο κ. Ξανθός.

 

Στη συνέχεια μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής  Ανατολικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας με θέμα «Η Υγεία στην Ελλάδα σήμερα και ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη». Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, καλωσόρισε τον Υπουργό και μετά το πέρας της κεντρικής ομιλίας παρενέβη και έθεσε το διαχρονικό αυτοδιοικητικό αίτημα για δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

 

Ο κ. Κιούσης παράδωσε στον υπουργό, φάκελο με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Μαραθώνα και Λαυρεωτικής για την εξέταση αξιοποίησης κατάλληλου ακινήτου σε περιοχή του Δήμου Κρωπίας (Λεωφ. Κορωπίου-Βάρης-οδός Σκοπευτηρίου) αλλά και της μεθόδου μεταφοράς κλινικών από άλλα Νοσοκομεία των Αθηνών στο υπό ίδρυση Γενικό Νοσοκομείο. Πρότεινε να γίνει και μια συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και των αυτοδιοικητικών αρχών Μαρκοπούλου, Μαραθώνα, Λαυρεωτικής και Κρωπίας προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα και η πρόταση αυτή.

 

Τέλος, ο  κ. Κιούσης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προσπάθειες του Δήμου Κρωπίας μετά το 2011 για την άμεση κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών και την υποβοήθηση του Ε.Σ.Υ που άρχισε να κλυδωνίζεται από τα πρώτα μνημονιακά μέτρα με τη δημιουργία κοινωνικών δημοτικών δομών  που έως τότε δεν υπήρχαν : τα δύο Κοινωνικά Ιατρεία (Κέντρου και Αγίας Μαρίνας), το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ενημέρωσε δε και πως αντιμετώπισε την στελέχωση αυτών των δομών και ιδιαίτερα των Κοινωνικών Ιατρείων με ιατρικό προσωπικό, σε εθελοντική και σε έμμισθη βάση.

 


Από: ΓΚΑΣΤΟΝΕ
 Επίσκεψη μια τρύπα στο νερό.
10 Κορωπιωτες και οι υπόλοιποι από άλλα μέρη.
Στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου μετατέθηκαν όλοι οι γιατροί από το ΙΚΑ που υπήρχαν. Άρα μιλάμε για συρρίκνωση στην υγεία.
Για το καίριο θέμα του Νοσοκομείου, δεν υπήρξε καμία τομή αλλά παράδοση στο ιδιωτικό τομέα και μόνο. Τα ΣΔΙΤ τα αγνοεί ή δεν τα ξέρει;
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS