δημοτικά
Καθυστερεί η αποχέτευση

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021       Mesogianews

Περίπου σε 1,5 χρόνια θα πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική λειτουργία του ΚΕΛ ακαθάρτων των περιοχών Κορωπίου και Παιανίας, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής, προϋπολογισμού 112.900.193,61 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής έχει εγκρίνει τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου κατά έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2022 για την κατασκευή των έργων και μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2023 για τη δοκιμαστική λειτουργία.

Το έργο έχει περάσει από 1000 κύματα, αφού η σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την ανάδοχο κοινοπραξία (υπό την ΕΡΕΤΒΟ, μαζί με την ΑΑΓΗΣ και την Κλ. Ρούτσης τότε) είχε υπογραφεί το 2013 με τη διάρκεια των εργασιών να έχει οριστεί για 3 χρόνια, δηλαδή 24 μήνες για την κατασκευή και 12 μήνες για τη δοκιμαστική λειτουργία του ΚΕΛ. Στην πορεία προέκυψαν προβλήματα, διακοπές, καθυστερήσεις, συνεχείς παρατάσεις και αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα (δασαρχείο, αρχαιολογία, εκδόσεις αδειών κ.α.).

Παρά τις υποσχέσεις και όσα διατυμπανίζονται το έργο δεν έχει ακόμα λειτουργήσει, παρά τις τελευταίες παρατάσεις που το ήθελαν τελειωμένο τον Σεπτέμβριο του 2021.

Προφανώς και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με περιβαλλοντική και οικονομική αξία που ακόμα όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, με τη χώρα μας να δέχεται παρατηρήσεις αλλά και πρόστιμα για τέτοιες καθυστερήσεις. Αν και οι κάτοικοι έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν υπομονή, καθώς τα έργα με τόσες παύσεις και επανενάρξεις έχουν αναστατώσει την καθημερινότητά τους.

Επιπλέον, το έργο θα απαλλάξει τους κατοίκους από το κόστος εκκένωσης των βόθρων που φθάνει έως και 500 ευρώ το χρόνο (ανά οικογένεια), ευτυχώς όμως εξασφαλίστηκε η δωρεάν σύνδεση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο.


Από: ΑΝΝΑ
 Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που άνοιγαν σαμπάνιες για την έλευση του κου Πατούλη στην θέση του Περιφερειάρχη;
Από: Κορωπι
 Για μια ακόμα φορά γίνεται σαφές ότι πρόκειται για έργο καθαρά της νομαρχίας- περιφέρειας.Καμία συμμετοχή ο δήμος.
Από: Ισίδωρος
 Άλλο ένα πλήγμα για τον Δήμαρχο Κορωπίου Δημήτρη Κιούση.
Είμαι σίγουρος πως και στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα έχει σαν σύνθημα το έργο της αποχέτευσης αλλά από ομελέτα τίποτα.
Από: ST
 Από την αρχή φαινόταν ότι με αυτούς που διαχειρίζονται τα κοινά του ΚΟΡΩΠΙΟΥ τα έργα θα τα απολαύσουν οι γεννηθέντες μετά το 2000 ! Τουλάχιστον αφού δεν πρόκειται να δούμε την αποχέτευση ! δεν ασφαλτοστρώνουμε κανένα δρόμο για να γλυτώσουμε κανένα αυτοκίνητο από τις ανωμαλίες των οδοστρωμάτων ;Η δικαιολογία της αποχέτευσης δεν υπάρχει. Μη τα ρίχνουμε όλα στην Νομαρχία , εσύ σαν Δήμος κάθεσαι και τους κοιτάς δεν ελέγχεις, δεν πιέζεις. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ,Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ !
Από: Κάτοικος Αναστασίου Ντούνη
 Τι σόι Αυτοδιοίκηση-Αυτοδιοίκητο είναι αυτό που ένας Δήμος Κορωπίου σέρνεται πίσω από αποφάσεις χελώνας της Περιφέρειας Αττικής.
Από: Θρασύβουλος
 Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ.Δημάρχου-τόσο το 2010 όσο και το 2014-οτι ΑΥΤΟΣ σαν ΕΙΔΙΚΟΣ θα έλυνε όλα τα προβλήματα του έργου και θα φρόντιζε για την γρήγορη υλοποίησή του...Για ένα έργο που άλλοι σχεδίασαν,άλλοι βρήκαν τα λεφτά και αυτός ως τυχερός αναρμόδιος απλώς βγάζει φωτογραφίες!!
Από: Pacman
 Το έργο πρέπει να τελειώσει με όλες τις δυνάμεις το συντομότερο.
Το απαιτούν όλοι οι Δημότες Κορωπίου.
Οι μακέτες, οι σχεδιαστές ,τα CASTELL μολύβια ανήκουν στο μόνιμο παρελθόν και εκεί θα μείνουν.
Από: Αλέξανδρος
 Κάτοικος Κορωπίου από το 2006.
Δυστυχώς ο συγκεκριμένος δήμος διοικείται από ανθρώπους με μυαλά άλλων εποχών.
Αποτέλεσμα, μηδενική δημιουργία εξέλιξη-βελτίωση.
Οι όμοροι δήμοι βρίσκονται σε άλλα επίπεδο και φυσικά έλκουν νέους δημότες,χρήμα και νέες επενδύσεις.
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS