δημοτικά
11 Δήμαρχοι για την ενεργειακή κρίση

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή (σχεδόν) όλων των δημάρχων της Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Δήμο Ωρωπού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το ενεργειακό κόστος, με το σύνολο των δημάρχων να επισημαίνουν τις δυσκολίες που προκύπτουν στην εκτέλεση των προϋπολογισμών τους. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα επιμέρους – διαχρονικά – προβλήματα της αυτοδιοίκησης όπως οι χρηματοδοτήσεις και οι ΚΑΠ.

Οι Δήμαρχοι τόνισαν πως το ενεργειακό κόστος διαφοροποιεί σε μέγιστο βαθμό το σχεδιασμό των Δήμων όπως αυτό καταγράφηκε στον προϋπολογισμό που συντάχθηκε το φθινόπωρο του 2021 με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Επίσης, το επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος έρχεται να προστεθεί σε δύο κοστοβόρα έτη λόγω του Covid-19. Και συμφώνησαν πως θα πρέπει να γίνει ανακατανομή των ΚΑΠ με νέους πιο δίκαιους κανόνες.

Ωστόσο, κοινή πεποίθηση των παρισταμένων δημάρχων είναι πως οι δήμοι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακραίες δυσκολίες αλλά οφείλουν χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτική να ασκήσουν συνετή οικονομική πολιτική και να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα χωρίς να μετακυλίσουν ούτε ένα ευρώ του κόστους στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Ωρωπού, Γ. Γιασημάκης- Σπάτων Αρτέμιδος, Δ. Μάρκου – Λαυρίου, Δ. Λουκάς - 3Β, Γρ. Κωνσταντέλλος – Μαραθώνος, Στ. Τσίρκας – Αχαρνών, Σπ. Βρεττός – Διονύσου, Γ. Καλαφατέλης – Κρωπίας, Δ. Κιούσης- Σαρωνικού, Π. Φιλίππου και Παιανίας, Ισ. Μάδης. Από τη συνάντηση έλειπε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης.

Στη συνέχεια όλοι μαζί γευμάτισαν σε γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS