οικονομία
Υπεγράφη η αξιοποίηση του Ελληνικού

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

 

Χρειάστηκε να περάσουν τρία και πλέον χρόνια καθυστερήσεων μέχρις ότου η πολύκροτη υπόθεση αξιοποίησης του Ελληνικού να πάρει την τελική ευθεία. 

 

Σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, υπεγράφη το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Δημοσίου και της κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development του ομίλου Λάτση για την ανάπλαση των χώρων του πρώην αεροδρομίου και την εκμετάλλευσή του για τα επόμενα 99 χρόνια.

 

Για δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας άμεσα και περίπου 70.000 «πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων» στην πλήρη ανάπτυξη το έργου στο Ελληνικό κάνει λόγο η Lamda Development, σε ανακοίνωσή της λίγες ώρες μετά από την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ της εταιρείας, του ΤΑΙΠΕΔ και της HELLINIKON Global I. S.A..

 

Παράλληλα, τονίζει ότι η συμβολή του έργου στο ΑΕΠ αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σε 10 δισ. ευρώ σωρευτικά.

 

Η Lamda Development σημειώνει ότι οι επιπτώσεις του έργου στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλες, λόγω της εκτιμώμενης προσέλκυσης περίπου 1.000.000 πρόσθετων τουριστών ετησίως.

 

Στο πλαίσιο του έργου, το επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τη δημιουργία, χρηματοδότηση και συντήρηση του μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ., ήτοι το 42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης.

 

Υπενθυμίζεται πως το επενδυτικό σχήμα πρόσφερε τίμημα που κυμαίνεται μεταξύ 577.000.000 και 712.000.000 ευρώ (ανάλογα με το επιτόκιο προεξόφλησης που χρησιμοποιείται), ενώ με την αναγωγή στη δεκαετία διαμορφώνεται σε 915.000.000 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε δόσεις.

 


Από: Souidos_ Koropiou
 Ζήτω το ξεπουλιτάν.
Όλα στο βωμό του κέρδους και την δήθεν μείωση του χρέους.
Βαρέλι δίχως πάτο.
Το ότι θα κατασκευαστεί μια πόλη με ιδιωτική ασφάλεια και μπάρες για μη έλευση πολιτών ελεύθερα , βούβα.
Μετά την αγοραπωλησία με 1 ευρώ/τμ του πρώην κτιρίου Τηλεόρασης, τώρα ακολούθησε το Ελληνικό.
Πρώτη φορά Αριστερά,
Πρώτη φορά ξεπούλημα αντί πινακίου φακής!
Εις ανώτερα!
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS