υγεία
Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας στο Κορωπί

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων με Κινητή Μονάδα εγκαινίασε σήμερα στο Κορωπί η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, που περιλαμβάνονται στις δομές, οι οποίες υλοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας, μετά από διαγωνισμό, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΕΛΛΑΔΑ 2.0 και λειτουργεί σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αγκαλιά».

Η νέα δομή, με έδρα στην οδό Κύπρου 11, και η κινητή Μονάδα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε ενήλικες που διαμένουν στους Δήμους Κρωπίας, Μαρκόπουλου- Μεσογαίας, Σαρωνικού, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και Λαυρεωτικής.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική γονέων, διάγνωση, ψυχιατρική παρακολούθηση και συνταγογράφηση, καθώς και φροντίδα μετά από νοσοκομειακές νοσηλείες ασθενών, με διασύνδεση με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και τις κοινωνικές υπηρεσίες των παραπάνω Δήμων.

Η δομή στελεχώνεται με 12 επαγγελματίες υγείας που περιλαμβάνουν 2 ψυχιάτρους, 4 ψυχολόγους, 1 κοινωνικό λειτουργό, 1 εργοθεραπευτή, 1 νοσηλευτή και το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό.

Τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας συμπληρώνει η Κινητή Μονάδα, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στο σπίτι σε άτομα, τα οποία δεν μπορούν να μεταβούν στο Κέντρο Ημέρας.

Οι 6 επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν την Κινητή Μονάδα περιλαμβάνουν 2 ψυχιάτρους, 1 ψυχολόγο, 1 κοινωνικό λειτουργό, 1 νοσηλευτή και το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό.

Επιπλέον, η Κινητή Μονάδα οργανώνει κλιμάκια επαγγελματιών ψυχικής υγείας, που επισκέπτονται ανά 15 ημέρες τους Δήμους του πεδίου δράσης της για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών διάγνωσης, ψυχιατρικής παρακολούθησης, συνταγογράφησης, ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, την υλοποίηση δράσεων προαγωγής ψυχικής υγείας, σε χώρο του εκάστοτε Δήμου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Γεώργιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, ο Βουλευτής Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος, οι Δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Πολυτίμη Λεονάρδου, οι εργαζόμενοι του κέντρου και πλήθος κόσμου.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS