Υμηττός
Ενημέρωση για το νέο Π.Δ. Υμηττού

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020     Mesogianews

Για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τις προτεινόμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας του Υμηττού, η δημοτική Αρχή Κρωπίας οργανώνει σύσκεψη με εκπροσώπους συλλόγων στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 14:00. Η σύσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά-διαδικτυακά από το www.koropi.gr

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κρωπίας:

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στη δημοτική Αρχή Κρωπίας, από τις ρυθμίσεις της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τις εκ των ενόντων προτεινόμενες τροποποιήσεις των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού 2011 που παρουσίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Οι εξελίξεις αυτές  επιβλήθηκαν, από τις νομικές ενέργειες του Δήμου Κρωπίας (2011-2017, προσφυγή στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαίωση το 2015  και εν νέου δικαίωση το 2017, στο ΣτΕ), την επιμονή και συνέπεια που επέδειξε στην υπεράσπιση δίκαιων θέσεων σε πλαίσιο ρεαλιστικής προσέγγισης της πραγματικότητας και την θετική πολιτική βούληση της σημερινής Κυβέρνησης.

Οι οικισμοί, Χέρωμα (Δήμου Βάρης), Σκάρπιζας, τμήματος του Κιτσίου- Άνοιξη (Δήμου Κρωπίας) που είχαν αναπτυχθεί πριν το πρώτο διάταγμα προστασίας του Υμηττού 1978 αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά και δικαιώνονται οι πολύχρονοι αγώνες κατοίκων, συλλόγων και των Δήμων. Δασικές περιοχές, αναπόσπαστα μέρη του δασικού οικοσυστήματος Υμηττού που είχαν εξαιρεθεί, εντάσσονται σε ζώνη απολύτου προστασίας. Η ουσιαστική προστασία του Υμηττού και η ταυτόχρονη υπεράσπιση παραδοσιακών αγροτικών δραστηριοτήτων καθώς και του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, ήταν οι στόχοι μας.

Η ΣΜΠΕ και ο «νέος οδικός χάρτης προστασίας του Υμηττού» διευκολύνουν πολλαπλές πολιτικές, βιώσιμης-εναλλακτικής ανάπτυξης και ανάδειξης του αρχέγονου βουνού που κυριαρχεί στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας και στην πεδιάδα των Μεσογείων. Επιφυλάξεις και διαφορετικές προσεγγίσεις υπάρχουν σε επιμέρους ρυθμίσεις τόσο για το Δήμο μας όσο και για άλλες περιοχές. Με κριτήριο τη συνολική προστασία του Υμηττού οφείλουμε να συμβάλουμε στην οριστική επικράτηση άλλων πολιτικών που θα αποτρέπουν τη συνέχιση λανθασμένων αντιλήψεων, Κράτους-Αυτοδιοίκησης, που επέτρεψαν ή επιτρέπουν, την εγκατάσταση –λειτουργία κοιμητηρίων, χώρων διαχείρισης απορριμμάτων, λατομείων, κεραιών τηλεπικοινωνιών, νέων αυθαιρέτων  κ.ο.κ στον Υμηττό.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης και ο αντιδήμαρχος, Νικόλαος Γιαννάκος εκπροσώπησαν το Δήμο Κρωπίας στην παρουσίαση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Υμηττό από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, την περασμένη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, και ανέπτυξαν τις πρώτες αξιολογήσεις τους και τις παρατηρήσεις τους σε επιμέρους ρυθμίσεις της ΣΜΠΕ. Η πρώτη αξιολόγηση είναι θετική. Για την καλύτερη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση και στην ανάπτυξη κοινών θέσεων, Δήμου και  συλλογικών φορέων, προγραμματίστηκε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 14:00. Η σύσκεψη  θα μεταδοθεί ζωντανά-διαδικτυακά από το www.koropi.gr


Από: Γιώτα
 Ενημέρωση δημοτών Κορωπίου 14.00 το μεσημέρι, όταν αυτή την ώρα οι πλειοψηφία είναι στους χώρους εργασίας τους;
Τι σόι ενημέρωση είναι αυτή;
Από: Mairoula G.
 Π.Δ ΥΜΗΤΤΟΥ
Βλέπουμε το τυράκι (Σκάρπιζα Κίτσι,κτλ) αλλά και την τεράστια φάκα με την Α-Β ζώνη Υμηττού ίδια με το διάταγμα Μπιρμπίλη το οποίο η παρούσα Δημοτική αρχή έριξε στα Ελληνικά -Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Τώρα,τι μέτρα θα πάρει;
Από: Τάκης
 Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δώσαμε (δήμος και ιδιώτες) σε δικηγόρους, για να πέσει το διάταγμα της Μπιρμπίλη που το βάζεις!!!!
Από: Γιώτα
 Συνέχεια του 1ου μηνύματος μου, ελπίζω να δούμε το λινκ της σημερινής συγκέντρωσης συο ιστότοπο του Δήμου Κορωπίου.
Εννοώ για την μαγνητοσκόπηση
Από: Αθηνά
 Είδατε πουθενά τα βίντεο από τα live streaming των δημοτικών συμβουλίων ,που θέλετε τώρα εμφάνιση του βίντεο της συγκέντρωσης;
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS