Σαρωνικός
Αναστέλλεται ο διαγωνισμός για τις Αλυκές

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

 

Δεκτό έγινε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα του Δήμου Σαρωνικού για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία αναστέλλεται η προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου διεξαγωγή πλειοδοτικού διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ Α.Ε. για την εκμίσθωση εκτάσεων στην παραλία Αλυκών Αναβύσσου.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Με την απόφαση αυτή κερδίσαμε μια πρώτη μάχη, στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε το δικαίωμα για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενωμένοι, μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας».

 

 

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ ΑΕ (14-6-2017) για τις Αλυκές της Αναβύσσου (ζώνη παραλίας και αιγιαλού), παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.

 

Στις τοποθετήσεις τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο ο κ. Φιλίππου όσο και η κα Τσούπρα, επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά τη θέση της Περιφέρειας Αττικής για τις παραλίες επισημαίνοντας ότι η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των ακτών θα πρέπει να περάσει στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εκ των πραγμάτων και σήμερα έχουν την ευθύνη της διαχείρισης (καθαριότητα κλπ). Πρότειναν δε προς το δημοτικό συμβούλιο να αιτηθεί προς την ΕΤΑΔ ΑΕ να συνεργαστεί με τον Δήμο Σαρωνικού, με τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους όρους με τους οποίους συνεργάστηκε με τους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σύμφωνα  με τις πρόσφατες συμβάσεις που υπόγραψε με τους τρεις δήμους και να μην προχωρήσει στον διαγωνισμό για τη μίσθωση των χώρων στις Αλυκές Αναβύσσου (καντίνες, ξαπλώστρες και ομπρέλες, παρκινγκ κ.α.) που θα σημάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των παραλιών.

 

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS