Βάρη
Εκδήλωση για την ρομποτική

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

 

Η εκδήλωση για την Υδροδυναμική, όπου νεαροί μαθητές σχεδιάζουν για το περιβάλλον μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, την έρευνα και την τεχνολογία, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΙΩΝΙΑ του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ομάδα αγωνιστικής ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Βούλας “the Robots Crew” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου με σκοπό τη γνωριμία με τον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Τεχνολογίας FIRST® LEGO® League που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στον χώρο της Hellexpo Maroussi και την παρουσίαση του σχεδίου εργασίας (project) της ομάδας.

 

Στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμού FIRST® LEGO® League HYDRODYNAMICS, οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες περιβαλλοντικής διαχείρισης του νερού. Συγκεκριμένα η ομάδα του 1ου Γυμνασίου παρουσίασε την καινοτόμο πρότασή της για τη βελτίωση των μονάδων αφαλάτωσης που χρησιμοποιούνται στην επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης σε νησιά.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η ομάδα “HydroLL” ρομποτικής του Ιδρύματος Ευγενίδου (STEAM yourself with FLL), η οποία παρουσίασε την καινοτόμο πρότασή της για ένα οικιακό σύστημα διαχείρισης του νερού.

 

Παράλληλα, τα μέλη των ομάδων  καθώς και οι γονείς τους συμμετείχαν σε ομαδικές STEM δραστηριότητες και παιχνίδια με θέμα την ρομποτική, με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας και την επαφή με την πιο παιγνιώδη διάσταση της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τοπικής Οικονομίας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Νίκος Βάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Διονύσης Γεωργουλόπουλος, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δώρα Τριάντη καθώς και η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Βούλας κα. Μαρία Κασκαντάμη.

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS