Η στήλη του πολίτη
Νέος ψευτογιατρός με ιατρείο στο Κορωπί

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου είχε στήσει το «στρατηγείο» της απάτης ο «ψευτογιατρός» με θύματα ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πέντε εκ των οποίων τελικά κατέληξαν. Εξαπάτησε ανθρώπους από Αθήνα, Χίο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Έρευνες έγιναν στο σπίτι του στο Κορωπί, στη Θεσσαλονίκη και στη Γερμανία (στο σπίτι του συνεργού του στη Στουτγάρδη). Πρόκειται για έναν Γερμανό που είναι γιατρός και εμφανιζόταν στα θύματά του στην Ελλάδα ως γενετιστής και νευρολόγος.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εξαπάτησης ασθενών, εκ των οποίων πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την έρευνα.

Ο γιατρός – φυσιοθεραπευτής, γύρω στα 65, έβρισκε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε τελικό στάδιο και τους υποσχόταν πως θα τους κάνει καλά. Αφού τους αποσπούσε χιλιάδες ευρώ, τους μετέφερε σε ιδιωτική κλινική στη Γερμανία. Εκεί τους έκαναν ενέσεις αξίας 200 ευρώ και τους υποσχόταν την εναλλακτική θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα.

Ένα εκ των θυμάτων του, από το οποίο απέσπασαν 250.000 ευρώ, είναι από την Αθήνα και διαμένει στη νέα Ερυθραία. Είχε πελατολόγιο 300 ατόμων, με τα θύματα του να ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 15. Πολλά βρίσκονται στην Αθήνα και σε νησιά.

Την υπόθεση με τον «ψευτογιατρό», που έπειθε ασθενείς να υποβληθούν σε μια «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, αποκάλυψε στην εκπομπή Live News από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι εκτιμάται ότι έπεσαν θύματα του ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη, η δράση του οποίου ξεκίνησε το 2009. Είχε καταφέρει να εξαπατήσει τους ασθενείς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Συστηνόταν ως γιατρός – νευρολόγος και, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, φέρεται να συνεργαζόταν με γιατρό γενικής ιατρικής που εδρεύει στη Γερμανία.

Οι αρχές ερευνούν και τον συνεργάτη του εδώ και αρκετό καιρό. Περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους. Εκτιμάται ότι ο «ψευτογιατρός» αποκόμισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αποσπούσε ακόμα και 200.000 ευρώ από τα θύματά του για μια ένεση.

Στη διάρκεια της έρευνας, δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε σε ασθενείς, στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα. Στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση περιλαμβάνονται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο «ψευτογιατρός» θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης και της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, την υπόθεση επιβεβαίωσε και η Αστυνομία αναφέροντας ότι είναι «σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε ως αποτέλεσμα ο θάνατος 5 εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος».

Οι αποκαλύψεις

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος «σε αυτή την φονική απάτη του ψευτογιατρού υπάρχουν τουλάχιστον 5 με 6 άτομα που έχουν πεθάνει, γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγω γιατρού τη θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα».

Πρόκειται για μία πολυετή έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, όπου ανακάλυψε την δραστηριότητα φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που προσέγγιζε πολλά άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και από άλλα νευρολογικής φύσεως νοσήματα.

20.000 ευρώ για μια ένεση

Ο φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε τα θύματα, υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φαίνεται να πλήρωναν 15 – 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ.

Τα θύματα του «ψευτογιατρού» εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια. Είναι από την Αθήνα, τη Χίο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνέχεια ο φυσιοθεραπευτής τους οδηγούσε σε γιατρό στην Στουτγάρδη, ο οποίος πιθανώς ήταν σε συνεννόηση, και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους πέντε με έξι άτομα και διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών ότι τα φιαλίδια που περιείχαν υποτίθεται τα βλαστοκύτταρα ότι είχαν νερό.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS