Κορωπί
Πυρκαγιά στο Κορωπί

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

 

Φωτιά δίπλα στο 4ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου, στην περιοχή Παλάτι, ξέσπασε στις 4:00 σήμερα το απόγευμα, με το Δήμαρχο να κάνει λόγο για ύποπτο περιστατικό. Η φωτιά ξεκίνησε από την οδό Παπαφλέσσα και αγκάλιασε την περίμετρο του σχολείου, με συνολική ζημιά περίπου 12 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης.

 

Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν πυροσβεστικές δυνάμεις της πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας, της Π.Υ Κρωπίας (1 όχημα) και του Κυνηγετικού συλλόγου Κορωπίου, με 4 οχήματα πρώτης προσβολής και ακολούθησαν άλλα δύο δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου, 10 τόνων και 2,5 τόνων. Άμεσα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης από 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κρωπίας μετά τη θετική εξέλιξη του περιστατικού επισήμανε τα εξής : «Ήταν άλλο ένα ύποπτο περιστατικό που δεν εξελίχθηκε δυσμενώς γιατί οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις έδρασαν άμεσα και οργανωμένα παρότι είχαν συμμετοχές σε φωτιές γειτονικού μας Δήμου στο Λαγονήσι ενώ το πρωί στις 8 είχαν ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία άλλη μια ύποπτη φωτιά στην οδό Θεμιστοκλέους στην Λουμπάρδα. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Δήμου μας για το 4ο δημοτικό σχολείο και για το κυρίως δασικό ορεινό σύμπλεγμα του Παλατιού. Το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος έχει πλέον το λόγο. Όλοι να είμαστε σε επιφυλακή για την προστασία της ζωής, των περιουσιών και των δασικών οικοσυστημάτων του Δήμου μας».

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS