Κορωπί
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου για τα απορρίμματα

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

 

Μετά από 20 ημέρες, από τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορωπίου για το σχέδιο – μελέτη του ΕΔΣΝΑ σχετικά με τα απορρίμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου εξέδωσε μία ανακοίνωση μέσω της οποίας, πρωτίστως επιτίθεται στον Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση και δευτερευόντως τοποθετείται επί του θέματος, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου:

 

Μετά την προσχηματική και εντελώς παραπλανητική εκδήλωση-φιέστα της  Δημοτικής Αρχής στις 20/9, σχετικά με τη μη χωροθέτηση δομών διαχείρισης απορριμμάτων στα λατομεία της περιοχής μας και την απαράδεκτη παρεμπόδιση να ακουστούν  οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, της προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος καθώς στη βάση μίας  οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανάγκης  των πολιτών και της κοινωνίας να γνωρίζουν όλη την αλήθεια και  όχι αυτήν που εξυπηρετεί τους σκοπούς επιβίωσης μίας δημοτικής παράταξης, θέτει τα παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Κρωπίας κ.  Δημήτριο Ν. Κιούση και τον καλεί να απαντήσει:

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

 • Συμφωνείτε με την απαξίωση των στόχων της πρόληψης, της Διαλογής στην Πηγή, της επανάχρησης, της ανακύκλωσης, τους οποίους δρομολογεί ο ΠΕΣΔΑ σε πλήρη εναρμόνιση (όπως διαπίστωσαν άλλωστε πρόσφατα οι γνωμοδοτήσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος) με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, δηλαδή με την εθνική νομοθεσία, και πλήρη ευθυγράμμιση με την κοινοτική οδηγία – πλαίσιο 2008/98/ΕΚ; Τι συγκεκριμένα έχετε πράξει στα χρόνια της θητείας σας για την επίτευξη των στόχων αυτών;

   

 • Συμφωνείτε με την καταστροφολογία και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από Δημοτικούς παράγοντες  και φορείς;

   

 • Συμφωνείτε  με τέτοιου είδους «εύκολες», συντεχνιακές και εντυπωσιοθηρικές λογικές – αυτές ακριβώς που οδήγησαν στην υποβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας;

   

 • Στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης  στις 31-05-2016  δεν είχατε ψηφίσει τον Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων;

   

 • Γιατί σχεδόν σε όλες αυτές τις σοβαρές συναντήσεις, πηγαίνετε  χωρίς συνεργάτες και ποτέ δεν ενημερώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο, την τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες μας;

   

 • Στη διάρκεια της θητείας  σας  ποιος  είναι ο στόχος σας για την  διαχείριση απορριμμάτων, ο νέος σχεδιασμός και η προσπάθεια ανακύκλωσης στον Δήμο μας; 

   

 • Γιατί δεν δείξατε την ίδια «ευαισθησία» και «αγωνιστική» διάθεση μετά την ψήφιση  του ν. 3164/2003  αλλά και του ν. 4122/ 2013 στον οποίο επαναβεβαιώθηκε η χωροθέτηση στα λατομεία Κυριακού;

   

 • Είσαστε εντέλει αντίθετος στη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής;

   

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ είναι αντίθετη στο μοντέλο λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Είναι δηλαδή εξ αρχής αντίθετη στο έως τώρα εφαρμοσμένο μοντέλο του ενός και μοναδικού χώρου διάθεσης με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Ως εκ τούτου διαφωνεί στην εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε οποιαδήποτε περιοχή και ειδικότερα στο Κορωπί. 

 

Μαζί με τους συμπολίτες μας  και με συλλογική  προσπάθεια, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού θα προσπαθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας  να αλλάξει το πρότυπο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική στην κατεύθυνση που επιτάσσει η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, της πρόληψης, της μείωσης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης, και της υλοποίησης του νέου, οικονομικά και οικολογικά δίκαιου και βιώσιμου, σχεδιασμού με όρους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας.

 

 


Από: ΟΡΕΣΤΗΣ
  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΜΙΛΗΣΑΝ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΟΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ --(ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΛΑΜΕ) ΓΡΑΨΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΘΕΣΗ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΟ ΣΟΦΟΙ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ,ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΦΙΛΙΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ ΟΜΩΣ ? - ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΜΟΝΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
Η ΦΥΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΔΥΟ -ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ? ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ? ΣΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ,ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.
ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ -(ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ -ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΚΟΥΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΝΝΟΩ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΤΕΛΟΣ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ - Ο ΕΙΠΕ ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΥΛΕΥΣΗ ΤΟ 2007!!! ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΟ -ΕΜΕΙΣ- ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Από: Νυφίτσα
 
Κάποιος να πει στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ=ΠΠΚ , πως είναι κυβέρνηση, ηγεσία στην Περιφέρεια Αττικής και όχι αντιπολίτευση.
Όταν είσαι εξουσία , με δημοκρατία- σεβασμό λύνεις προβλήματα και δεν δημιουργείς περισσότερα.
Καλό ύπνο στα ερωτήματα σας καθώς και στην υποστήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων.
Από: πιπίνι
 Νυφίτσα τα έχεις μπλέξει.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είναι δημοτική παράταξη μαχητική για τα συμφέροντα του Κορωπίου και σαφώς διακριτή από ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνω ότι οι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απάντησαν με "γαλλικά" όταν κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ εκτός Κορωπίου προσπάθησαν να τους πείσουν να αλλάξουν την κάθετα αρνητική στάση τους.
Μήπως για αυτό δεν άφησε ο Δήμαρχος την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να μιλήσει στη συγκέντρωση της 20/9;
Από: Τάκης
 Αστα πιπίνι, ο δήμαρχος χάρη τους έκανε που δεν τους άφησε να μιλήσουν, τους έδωσε πίστωση χρόνου να δουν αντιδράσεις από τον Σύριζα, μετά να το καλοσκεφτούν και στο τέλος να κοινοποιήσουν τη γραμμή τους. Επίσης στη συγκέντρωση για τα σκουπίδια αυτοί που γιούχαραν τους συριζαίους πολιτικούς χάρη τους έκαναν, αν ήταν τόσο μάγκες να τους άφηναν να μιλήσουν και μετα να έκλειναν τις πόρτες και να μην έφευγε κανείς.
Από: μουγκα
 οσο και αν σας πειραζει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ κυβερναει και θα κυβερναει για χρονια ξυδακι
Από: Παναγιώτης
 Θα αρχίσω να συζηταω και γω με εξωγήινους, μετά τον Μητσοτάκη.
Άκου Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Μουγκα θα κάνω χαρακίρι.
Η ΕΔΑ του 2017, που μετά τις εκλογές θα πάει σε μονοψήφιο αριθμό.
Αλήθεια τώρα στο θέμα μας.
Πιστεύει κανείς την παραπάνω ανακοίνωση του τοπικού Σύριζα;
Εάν ναι, να σας στειλω σε μια ταχυδρομική διεύθυνση το χαρτί του ΕΝΦΙΑ, αυτό που ο Τσίπρας θα καταργούσε;
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS