Κορωπί
Ενημέρωση για την αποχέτευση

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το μεγάλο έργο αποχέτευσης ακαθάρτων και Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας - Παιανίας και εντός του χρονοδιαγράμματος του τροποποιημένου προγράμματος περαίωσης του έργου, δήλωσε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το ΚΕΛ κατά το τμήμα που έχει παραδοθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία έχει ποσοστό υλοποίησης  οικοδομικών εργασιών στο 85% του έργου και απομένει να κατασκευαστεί ένα τμήμα τριών δεξαμενών μόλις ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Οι αγωγοί, συλλεκτήριοι - προσαγωγής και διάθεσης έχουν ποσοστά υλοποίησης 96% και 83% αντίστοιχα εκτός των τμημάτων που απαιτείται αρχαιολογική ανασκαφή, οι δε ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες του ΚΕΛ έχουν ποσοστά υλοποίησης στο 70% και το εσωτερικό δίκτυο Κορωπίου 98%.

 

Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το εργοτάξιο του ΚΕΛ και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της εκτέλεσης εργασιών για την εξέλιξη της μεθόδου υπόγειας διάνοιξης και προώθησης των αγωγών προσαγωγής («pipe jacking»). Ο υπεύθυνος πολιτικός μηχανικός, κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε ότι σε λιγότερο από 30 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

 

Το προσωπικό δεν συναντάει ιδιαίτερες δυσκολίες, παρά τα πετρώδη εδάφη που υπάρχουν στην πορεία της διάνοιξης κάτω από την Αττική Οδό στο ύψος του Σταθμού Προαστιακού-Μετρό Κορωπίου. Να σημειωθεί ότι και σε αυτό το σημείο του έργου υπήρξε διαδικασία απαλλοτρίωσης σε 6 ιδιοκτησίες με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας το 2017, η οποία εκδικάστηκε εντός του 2017, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Κρωπίας κινεί όλες τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων (εκδικάσεις στο Εφετείο Αθηνών κ.α) στους όμορους Δήμους που εξελίσσεται το έργο με κυριότερο το Δήμο Μαρκοπούλου στις περιοχές των αγωγών διάθεσης.

 

Το ιστορικό του έργου

 

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013/ΠΕΠ Αττική το 2010. Η συνολική επιλέξιμη δημοσία δαπάνη στο ΠΔΕ ανέρχεται στα 124.890.213,00 εκ. ευρώ. Ακολούθησε και άλλη απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής (28/12/2016) όπου το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 56.101.867,48 εκ. ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 και η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2011.

 

Οι καθυστερήσεις

 

Προκλήθηκε σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου λόγω της εκδίκασης 43 προσφυγών που κατατέθηκαν τόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και στο ΣτΕ τόσο από συμμετέχοντες στη δημοπρασία όσο και από κατοίκους της περιοχής των αγωγών διάθεσης. Λόγω των παραπάνω καθυστερήσεων, το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου υπογράφτηκε στις 25 Ιουλίου 2013.

 

Οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν το 2015 και το 2016, με αποτέλεσμα την παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου, οφείλονται στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγονται κυρίως στο Κ.Ε.Λ, στο Βορειοδυτικό τμήμα εσωτερικού δικτύου Κορωπίου (ολοκληρώθηκαν εντός του 2017 οι αρχαιολογικές ανασκαφές και ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου 2018 τα έργα σε σημείο της Λεωφ. Β.Κωνσταντίνου και σε παρόδιους οδούς με κατεύθυνση προς Παιανία) και σε σημείο των αγωγών διάθεσης. Όλες οι άλλες εκκρεμότητες που αφορούν ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες απαλλοτριώσεων που σχετίζονται με αποφάσεις/βεβαιώσεις του Δασαρχείου Πεντέλης σε περιοχές του Δήμου Μαρκοπούλου, θα ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2018.

 


Από: 3.1.18
 Δήμαρχε, με το εσωτερικό δίκτυο τι γίνεται;
Μήπως κάποιοι βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές για να βαλτώσει το έργο;
Το ξέρουν καλά το ποίημα αλλά τους είδαμε και τους πήραμε χαμπάρι.
Εκεί που θέλουν.......Δημήτρη!
Εκεί που δεν τους παίρνει ...... κύριε Δήμαρχε Κορωπίου.
Τους θυμάσαι;
Από: Πελέ
 Όταν σε έργο που δημοπρατήθηκε το 2010 υπάρχουν ακόμα «εκκρεμότητες που αφορούν ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες απαλλοτριώσεων» (!!!) κάτι δεν πάει καλά.
Από: Γενοβέφα
 Επιφανειακή επικοινωνιακή προσπάθεια του Δημάρχου (ατυχής κατά τη γνώμη μου) να απαντήσει στην δικαιολογημένη κριτική που ασκεί τόσο η αντιπολίτευση (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) όσο και οι περισσότεροι Κορωπιώτες.
Από: Λίτσα
 Ωραίες οι φωτογραφίες (πώς και δεν πήγε και ο Γρινιεζάκης μαζί;) αλλά ουσία μηδέν.
Από: empört
 Όλοι τους (Περιφέρεια και Δήμος) μας βομβαρδίζουν με διάφορες δικαιολογίες. Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και εμείς συνεχίζουμε να κολυμπάμε στα ...
Από: Mobile
 Ο Αθανασόπουλος είχε πει ότι με τον Κιούση Δήμαρχο δεν πρόκειται να δούμε αποχέτευση πριν το 2020...
Από: Κώτσος
 Όταν σε έργο που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ και προχωρά με ρυθμούς χελώνας με λένε ότι συνεχίζεται με «αμείωτη ένταση» μάλλον πρέπει να ανησυχούμε.
Από: Σωτήρης Πελ.
 
Happy new year 2018 σε όλους.
Πολύ καθυστέρηση έχουμε φάει στο Κορωπί για την αποχέτευση.
Συμφωνώ με τον/την 3.1.18 .
Δεν φαντάζομαι όμως πως υπεύθυνοι για την καθυστέρηση είναι κύκλοι της Περιφέρειας.
Ούτε μου περνάει από το μυαλό.
Μετά ξύπνησα.
Από: Anoubis
 Όπως λέει και το κινέζικο ωροσκόπιο , φέτος είναι η χρονιά του σκύλου.
Βλέπω το νέο έτος μπήκε δυναμικά....... ,με προβλέπεις και μελλοντολογους.
Το έργο έχει πέσει στο κυκλωνα καθυστερήσεων με υπεύθυνους Περιφέρεια-Αρχαιολογία.
Αυτό το ξέρουμε όλοι μας, η Πρωτοβουλία Πολιτών (που ακόμα περιμένει το αίτημα συζήτησης της στο Περιφεριακο Συμβούλιο) αλλά και η Δημοτική αρχή.
Τα υπόλοιπα ζάχαρη άχνη στον κουραμπιέ της εμπάθειας.
Από: Αλανταρδα
 Πότε MOBILE είχε κάνει ο κύριος Αθανασόπουλος την πρόβλεψη για τον Κιούση , πριν ή μετά εποχής Αριστείδη Γκίκα;
Μάλλον οι χήνες στο Λιεπουρι παρεμβαλλουν το 4G σήμα σου.
Από: Νυφίτσα
 Θα συμφωνήσω με τον Mobile και τον πρώην Δήμαρχο Αθανασόπουλο.
Το 2020 το έργο δεν θα είναι έτοιμο με τον Κιούση.
Πότε έχουμε είπαμε Δημοτικές εκλογές; Το 2019;
Γιατί λένε 2020; Μήπως ξέρουν κάτι...... που δεν ξέρουμε εμείς;
Κάτι λέμε τώρα........ για τρίτη θητεία;
Από: XYRAFI
 ΝΙΟΝΙΟ ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΥΔΟΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ , ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ?
Από: El Greco
 Eiste oloi aparadektoi. Den prokeite na valete myalo pote uaeiste panta me paropides.
Anti na symfonisete na gini kati kalo gia ton topo sas, eseis prospa8ite na dimiourgisete katastaseis kai empodia.
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS