Κορωπί
Μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ στο διαγωγισμό Euroscola

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

 

Το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου έχοντας επιδείξει αξιόλογες προσπάθειες στην προώθηση της καινοτομίας και της υποστήριξης δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην πολυεπίπεδη εξέλιξη των μαθητών, συμμετέχει κάθε χρόνο με αξιόλογες διακρίσεις στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA.

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην ανάγκη οι νέοι ευρωπαίοι να καταστούν ενεργή συνιστώσα της δημοκρατικής ζωής της Ευρώπης, δημιούργησε το πρόγραμμα με στόχο να τους προσφέρεται η δυνατότητα να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης.

 

Φέτος διακρίθηκαν στο διαγωνισμό και αντιπροσώπευσαν ενεργά το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου τρεις μαθήτριες, η Νομικού Ευθαλία, η Νούρια Ιωάννα και η Παπαμιχάλη Ισιδώρα, ανάμεσα στους 20 μαθητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής. Μία από τις συνοδούς καθηγήτριες της αντιπροσωπείας επιλέχτηκε η οικονομολόγος καθηγήτρια του σχολείου, κ. Μαρία Παππά. Η αποστολή ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 20 Ιανουαρίου, με πολλές και πολύτιμες εμπειρίες.

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS