Κορωπί
Η εκδήλωση «Κορωπί (Κουρσαλάς) 1821»

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.

Το βράδυ της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο του Α΄ Γυμνασίου, η εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 η οποία διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ιστορικών και Κοινωνικών μελετών Κορωπίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σεραφείμ Κόλλιας, Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ-Ερευνητής τοπικής Ιστορίας, και μέλος της Εταιρείας, με θέμα «Κορωπί (Κουρσαλάς) 1821».

Ο κ. Κόλλιας, μέσα από μια ευχάριστη και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση, η οποία ήταν αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας, ανάδειξε τη συμμετοχή Κορωπιωτών αγωνιστών στον αγώνα της ανεξαρτησίας του έθνους, με παράθεση τεκμηρίων από αρχειακές πηγές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε πρώτος ο Δήμαρχος Κρωπίας, κ. Δημήτριος Κιούσης, μέλος επίσης της Εταιρείας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της νέας συλλογικής προσπάθειας στο Κορωπί, που ξεκινά με την Εταιρεία Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου.

Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σφηττός» κ. Κων/νος Κωνσταντάρας, εκδηλώνοντας την επιθυμία του για στενή συνεργασία με την Εταιρεία, στον τομέα της ιστορικής έρευνας αλλά και σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Γεώργιος Κόλλιας, ο οποίος παρουσίασε το σκοπό δημιουργίας της Εταιρείας και τις επιδιώξεις της για το μέλλον.

Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Σταμάτης Γεωργάκης πρόεδρος του ΔΣ του Αγροτικού και Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας.

Την εκδήλωση ομόρφυνε η παρουσία μελών του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου με τοπικές παραδοσιακές στολές.

Ως προσκεκλημένοι παρέστησαν οι βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Βλάχος της ΝΔ και Πάνος Σκουρολιάκος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, ο τέως δήμαρχος Κρωπίας κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι επιφανείς δημότες της πόλης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε μικρή δεξίωση με προσφορά εκλεκτού οίνου του Συνεταιρισμού Κορωπίου.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS