Κορωπί
Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Η εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Κορωπίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της περιόδου 2021-2022 που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κρωπίας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, κατάφερε να συγκινήσει τη σχολική κοινότητα των Λυκείων του Κορωπίου που κατέκλυσε το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πλ. Δεξαμενής στο Κορωπί. Η εκδήλωση είχε πολλές κορυφώσεις και συγκινητικές στιγμές γεμάτες από αγάπη και ανυπόκριτη χαρά όλων όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν όπως:

· την απονομή επαίνου και το ιδιαίτερο αφιέρωμα στον αφυπηρετήσαντα καθηγητή και π.Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου κ. Αλέξανδρο Βειόγλου, την απονομή επαίνου και προς τον επίσης αφυπηρετήσαντα, Διευθυντή ΕΠΑΛ-καθηγητή, Κώστα Χρόνη για την πολύχρονη και πολυσύνθεση προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση του Δήμου,

· την απονομή τιμητικών επαίνων στους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων Β΄βάθμιας εκπαίδευσης για τη συμβολή τους στον αγώνα της γνώσης και των εξετάσεων για τους μαθητές τους. Τους επαίνους παρέλαβαν οι Διευθυντές, του 1ο ΓΕΛ, Κ. Καψούρης, του 2ο ΓΕΛ, Ε. Καλπίας, 3ο ΓΕΛ κα Γώγου (αντί του Διευθυντή κ.Βενετσάνου), 1ο ΕΠΑΛ κα Περάκη (αντί της Διευθύντριας κας Νικολοπούλου) και 1ο Εσπερινό κα Μωυσή.

Επίσης χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας της εκδήλωσης ήταν η διάχυτη αισιοδοξία των επιτυχόντων, των γονέων, των καθηγητών τους, της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας- δια του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που παρέστησαν για μια νέα αρχή πραγματικής ζωής και ουσιαστικής φοίτησης για τους νέους πλέον φοιτητές του Κορωπίου. Την εκδήλωση άνοιξε η κα Χριστίνα Παπαχρήστου η οποία οργάνωσε και συντόνισε σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους χορηγούς την όλη παρουσίαση.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης στην ομιλία του δήλωσε ότι η πανδημία δυστυχώς δεν άφησε επι δύο σχολικές χρονιές να γίνουν οι ετήσιες βραβεύσεις όπως έπρεπε, παρά μόνο για την απονομή και καταβολή των χρηματικών βραβείων, όμως σήμερα έγινε η αρχή. Έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες, ενώ εξήρε το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών και των γονέων σε όλη τη μαθησιακή και εξεταστική διαδικασία. Ευχήθηκε υγεία και καλές σπουδές στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες.

Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την εκπρόσωπό του, κα Ευδοκία Αναματερού προσέφερε -για άλλη μια χρονιά- ένα σημαντικό χρηματικό βραβείο στους αριστούχους μαθητές/τριες ενώ η ΑΜΚΕ Αιγέας του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου με τον εκπρόσωπό του κ. Γεώργιο Γιάννακα προσέφερε 10 φορητούς υπολογιστές σε ισάριθμούς επιτυχόντες, βάση της βαθμολογίας, που ακολουθούσαν τους αριστεύσαντες :

1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου:

· Σοφία Λαφαζάνη του Γεωργίου, χρηματικό βραβείο 1000€

Εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 18.3.

· Αθανάσιος Βαμβακούλας του Βασιλείου, χρηματικό βραβείο 500€,

Εισήχθη στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,8.

3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου

· Παρασκευή Κορφιάτη, του Αντωνίου, χρηματικό βραβείο 1000€,

Εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 18.9.

· Ζωή Γεωργίου, του Περικλή, χρηματικό βραβείο 1000€,

Εισήχθη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 18.4.

· Θεοφάνης Μπαρμπαρόσος του Σολομώντος, χρηματικό βραβείο 500€,.

Εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 18.

· Δημήτριος Μπαλτάς του Γρηγορίου, χρηματικό βραβείο 500€,

Εισήχθη στο Τμήμα Ναυπηγών και Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,8.

1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛΚορωπίου

· Σταύρος Καλομαμάς, του Χαραλάμπους, χρηματικό βραβείο 1000€,

Εισήχθη στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Αθήνα - ΑΣΠΑΙΤΕ, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 15.

1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου

· Αλέξανδρος Γρηγοράτος Λαχανάς, του Παναγή, χρηματικό βραβείο 500€,

Εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 18,2.

Οι επιτυχόντες βάση βαθμολογίας που ακολουθούσαν τους αριστεύσαντες και έλαβαν φορητούς υπολογιστές από την ΑΜΚΕ Αιγέας ήταν :

1. Από το 1ο Γενικό Λύκειο: Γεώργιος Παπαρήγας, Εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής, Αθήνα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,1

2. Από το 1ο Γενικό Λύκειο: Πέτρος Τσεβάς, Εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πάτρα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,08

3. Από το 1ο Γενικό Λύκειο: Δήμητρα Γκίκα, Εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής, Πειραιά με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 16,8

4. Από το 2ο Γενικό Λύκειο: Αριστείδης Καραγιαννάκος, Εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής Αθήνας με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,4.

5. Από το 3ο Γενικό Λύκειο: Βαρβάρα Λεμονιά Δρόσου, Πολιτικών Μηχανικών Αθήνα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,1

6. Από το 3ο Γενικό Λύκειο: Μάριο Μάτσα, Εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής Αθήνα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,1

7. Από το 3ο Γενικό Λύκειο: Πολυτίμη Σκούρα, Εισήχθη στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αθήνα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,1

8. Από το 3ο Γενικό Λύκειο: Πολυξένη Παρασκευή Κλεισούρα, Εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθήνα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,6

9. Από το 3ο Γενικό Λύκειο: Αικατερίνη Καιτσιώτη, Εισήχθη στο Τμήμα Βιολογίας Αθήνα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,5

10. Από το 1ο ΕΠΑΛ : Ελένη Βιδάλη, Εισήχθη στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Αθήνα με μέσο όρο στα εξεταζόμενα μαθήματα 17,7

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, απένειμαν βραβεία και επαίνους, εκτός του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση και των εκλεκτών εκπροσώπων του Αεροδρομίου και της ΑΜΚΕ Αιγέας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, Γεράσιμος Ντούνης και το μέλος του προεδρείου - γραμματέας του Δ.Σ Κρωπίας, δημοτικός σύμβουλος ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ιωάννης Παπαευθυμίου, ο Νικόλαος Γιαννάκος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο αντιδημάρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Ανδρέας Ντούνης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Υγείας, Σπύρος Κόλλιας, ο Μάκης Κιούσης, πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας, της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας, αντιπροσωπεία του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός με επικεφαλής τον πρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Κωνσταντίνο Κωνσταντάρα, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Κώστας Κιούσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Κερασιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, Αθηνά Κιούση και Αφροδίτη Δρακάτου-Κουντούρη, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Την άρτια οργάνωση, τον συντονισμό και την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε, όπως κάθε χρόνο, από το 2011, εθελοντικά, η κα Χριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος ενώ επικούρησε και η κα Σταματίνα Παπακωνσταντίνου, δημοτική υπάλληλος. Η κα Παπαχρήστου επιμελήθηκε επίσης και του εξαιρετικού αφιερώματος στον κ. Αλέξανδρο Βειόγλου.

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης για τις ανάγκες δημοσιότητας του Δήμου Κρωπίας-που επισυνάπτονται- προσφέρθηκαν από το studio Papamichali (οδός Αλλαγιάννη 12) ενώ η δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιτυχόντων έγινε με την γραπτή συναίνεσή τους.


Από: Αναστασία
 Μπράβο τους. Να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους.
Από: Κωνσταντινος
 Μπράβο στο Δήμαρχο που για άλλη μία χρονιά απέδειξε ότι ο θεσμός της βράβευσης είναι πάρα πολύ σημαντικός για τα παιδιά και τις ελληνικές οικογένειες.

Αυτό να γίνει παράδειγμα και σε άλλους δήμους της χώρας.

Συγχαρητήρια στον Δημο και την υπαλληλο για την υπεροχη εκδηλωση που μας χαρισε.
Καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά.
Από: δεξι μπακ
 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ΄ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Από: Μπράτης
 Μπράβο στην Δημοτική αρχή και προσωπικά στον Δημήτρη Κιούση, το Δήμαρχο μας για την πολύ καλή διοργάνωση βράβευσης των παιδιών μας.
Εύχομαι Δήμαρχε να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε αυτά τα νέα παιδιά κάποτε να εισακουστούν οι ιδέες-απόψεις τους και να μην μείνουν μόνο οι φωτογραφίες να τους θυμόμαστε!
Από: ΑΝΤΙΓΟΝΗ
 Ευχαριστούμε πολύ Δήμαρχε. Ηταν υπέροχη εκδήλωση νεανική κεφάτη. Η Χαρά των παιδιών μας φάνηκε πολύ ακομη και την ώρα που σήκωναν τον έπαινο. Είμαι καθηγήτρια σε Λύκειο των Μεσογείων δεν κάνουν τέτοιου είδους εκδήλωση.
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS