περιβάλλον
Γιορτή των Πουλιών στη Βραυρώνα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

 

Στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου της Βραυρώνας, όπου βρίσκουν καταφύγιο περισσότερα από 210 είδη πουλιών, όσοι και όσες συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση παρατηρώντας τα πουλιά του υγροτόπου και συμμετέχοντας σε πλήθος δράσεων αφιερωμένες στην φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών.

 

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

 

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 – 14:00, γιορτάζουμε στον υγρότοπο της Βραυρώνας, με σημείο συγκέντρωσης τον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας.

 

Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν: Παρατήρηση Πουλιών – Περιήγηση - Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τα παιδιά - Απελευθέρωση πουλιών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ - Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας - Εθελοντικό καθαρισμό του υγροτόπου σε συνεργασία με τη Σχολή Μωραΐτη.

 

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον Δήμο Μαρκόπουλου, την ΑΝΙΜΑ, τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας στο πλαίσιο του Προγράμματος Προστασίας και Ανάδειξης Υγροτόπου Βραυρώνας.

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS