περιβάλλον
Το «Μουσείο Υμηττού» ενώνει

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.

Την περασμένη Τρίτη, ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης και το προεδρείο του Σωματείου, «Οι φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας», αποτελούμενο από την κα Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη-Λέκκα, τoν αντιπρόεδρο κ. Νίκο Παυλίδη και την γραμματέα Αγγελική Γκίκα, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, με σκοπό την ενημέρωση για την ίδρυση του «Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Βασίλης Κρητικός, ο ειδικός συνεργάτης του προέδρου του ΣΠΑΥ, κ. Νίκος Κιούσης, ο συνεργάτης του προέδρου του ΣΠΑΥ, αρμόδιος για θέματα δασοπροστασίας εν αποστρατεία Αρχιπύραρχος Π.Σ. κ. Φώτης Δημαρέσης, ο δασοπόνος τεχνολόγος γεωπόνος του συνδέσμου κ. Δημήτρης Κυργιόπουλος και ο υπηρεσιακός αρμόδιος για θέματα εξοπλισμού του συνδεμου κ. Νίκος Μητσιάδης

Εκ μέρους, του Δημάρχου Κρωπίας και του Σωματείου «Οι φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας» έγινε μία εκτενής παρουσίαση των στόχων και σκοπών τόσο του Σωματείου όσο και του υπό ίδρυση Μουσείου για τον Υμηττό, ένα όραμα του αείμνηστου καθηγητή Πανεπιστημίου Σπύρου Λέκκα.

Επεσήμαναν ότι, τόσο ο Υμηττός όσο και το Μουσείο που οραματίστηκε ο Σπύρος Λέκκας, ανήκουν σε όλους τους Δήμους του Υμηττού και όλους τους κατοίκους του. Όλοι μαζί οφείλουμε να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων του, που είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλους και της πολιτιστικής κληρονομιάς του βουνού και των γύρω περιοχών και η προστασία τους..

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ αναγνώρισε την σπουδαιότητα της δημιουργίας του περιβαλλοντικού - πολιτιστικού ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ – ΣΠΥΡΟΣ ΛΕΚΚΑΣ, που έχουν αναλάβει ο Δήμος Κρωπίας και το Σωματείο «Οι φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας». Εξέφρασε τη θερμή υποστήριξή του και δεσμεύτηκε να παρουσιάσει στο Δ.Σ. του ΣΠΑΥ μια ολοκληρωμένη πρόταση για κοινές προσπάθειες.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS