περιβάλλον
Έγινε η αρχή για το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL»

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Εγκαινιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και το Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο τα πρώτα 15 χλμ. του μονοπατιού με την ονομασία «Καισαριανή Trail» στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής, αποτελώντας την αρχή του περίφημου «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL», ενός υπέροχου μονοπατιού που αξίζει να εξερευνήσετε!

Η βασική εξαγγελία και το όραμα του ΣΠΑΥ υλοποιείται με ένα εμβληματικό έργο στον χώρο του φυσιολατρικού τουρισμού που φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας και ποδηλασίας, με τον Υμηττό μας να γίνεται ακόμη πιο προσιτός στους πολίτες του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο. «Η πιο ευτυχής παρουσία ήταν αυτή των παιδιών μας, των μαθητών Γυμνασίων της Καισαριανής που στα πρόσωπά τους αντιπροσωπεύεται όλη η νέα γενιά που θα αγαπήσει και θα προστατεύσει τον Υμηττό μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

Και συμπλήρωσε: «Η παρουσία των τριών Ολυμπιονικών μας, του Λευτέρη Πετρούνια, του Παναγιώτη Μάντη και του Παύλου Καγιαλή, που είναι και πρότυπα για όλους μας, συμβολίζει ότι αν δεν αγωνιστείς και δεν παλέψεις, δεν κατακτάς τα όνειρά σου».

Το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στο χώρο του πεζοπορικού και ποδηλατικού κινήματος, καθώς στόχος του ΣΠΑΥ και των 11 Δήμων γύρω από τον Υμηττό είναι να πιστοποιηθούν 110 χιλιόμετρα μονοπατιών που θα ενώσουν όλους τους Δήμους περιμετρικά του Υμηττού, θα αναδείξουν τον φυσικό του πλούτο και τα πολιτιστικά του μνημεία, και θα προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η ορεινή πεζοπορία, η ποδηλασία και ο επιστημονικός τουρισμός για τη μελέτη της χλωρίδας και της πανίδας.

Το πρώτο τμήμα που παραδόθηκε στους λάτρεις του Υμηττού έχει συνολικό μήκος 15 χιλιομέτρων, με συνολικό εκτιμώμενο χρόνο 4,5 ώρες και με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό της λεωφορειακής γραμμής 224 στο κοιμητήριο Καισαριανής.

Η διαδρομή που οραματίστηκε η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού και υλοποιεί με την συνεργασία του ΣΠΑΥ, του Δήμου Καισαριανής και της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών αποτελεί τμήμα του «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» για το οποίο έχει υπογραφεί το 2020 σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος, ΣΠΑΥ, Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαίναλον Κοινσεπ και Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Παρόντες τη σημαντική αυτή ημέρα, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ήταν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, η Δασάρχης Πεντέλης κ. Κύρκου, ο Πρόεδρος της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού & Αντιδήμαρχος Καισαριανής Μάνος Κιτσέλλης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας, μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, μαθητές, φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS