περιβάλλον
Το Δημοσθένειο Λύκειο στο “Zero Plastic”

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Με μια συναρπαστική εξερεύνηση στα μονοπάτια του Υμηττού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοσθένειου Ενιαίου Λυκείου Παιανίας γνώρισαν από κοντά τις ομορφιές που κρύβει το βουνό και έδωσαν τη δική τους υπόσχεση για έναν Καθαρό και “Zero Plastic” Υμηττό!

Με αφετηρία το γήπεδο των Γλυκών Νερών, οι μαθητές μπήκαν στην καρδιά του δάσους, εξερεύνησαν τη φύση, συμμετείχαν σε “κυνήγι πλαστικού” και ακολούθησαν ένα υπέροχο μονοπάτι που τους οδήγησε στα ορυχεία Φυρέ, ένα μέρος που γνώρισαν για πρώτη φορά και ομολογουμένως τους μάγεψε!

Μέσα από μια ακόμα βιωματική δράση στο βουνό, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί άφησαν για λίγο τις σχολικές αίθουσες και μετέτρεψαν τον Υμηττό σε πεδίο έρευνας και γνώσης.

Στη δράση, μαζί με την ομάδα του ΣΠΑΥ, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού του Δήμου Παιανίας Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κλειώ Ανδρέου, ο Αντιδήμαρχος Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γλυκών Νερών Σταύρος Θανάσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μίλτος Αντωνίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γλυκών Νερών Αρτέμης Βαγιωνάκης, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Λένα Θεοτοκάτου καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παιανίας Χρήστος Δημητριάδης.

Μέσα από αυτή την όμορφη δράση, η Παιανία δίνει τη σκυτάλη στην Αργυρούπολη για την επόμενη μαθητική δράση που ακολουθεί!


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS