νέα
Θα κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος από την Βούλα μέχρι την Καλλιθέα

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης και ακολούθως υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, της κατασκευής ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου-πεζοδρόμου από την Καλλιθέα έως και τη Βούλα, δόθηκε μετά την υπογραφή του σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδη.

Το έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ.


Θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής, με τη συμβολή και του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, των οικείων Δήμων αλλά και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025, με εκτιμώμενο συνολικό μήκος τα 13,5 χιλιόμετρα.

Ειδικότερα το αντικείμενο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα–Αστικός Περίπατος» αφορά το πρώτο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ειδικότερα την ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου που εκτείνεται από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης).


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
 
Created by | INCOM CMS