απόψεις
Θ. Πρόφης: «ο Κιούσης είναι ανεύθυνος»

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

 

 

 

 

Άρθρο του Θωμά Πρόφη

 

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΡΗΧΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ, Δ. ΚΙΟΥΣΗ

 

Το πρόσφατα ανακύψαν θέμα της παραχώρησης του Αμφιθεάτρου του Δημαρχείου, ανήμερα την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου, στην ΦασιστοΝαζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο Κορωπίου, Δημήτριο Κιούση κι έχει αποκαλύψει την ανευθυνότητα και τη ρηχότητα με την οποία αντιμετωπίζει θέματα της αποκλειστικής αρμοδιότητάς του. Παράλληλα αποδεικνύει και την, εκ μέρους του, επιδερμική και ανεύθυνη αντιμετώπιση πολλών άλλων σοβαρών τοπικών θεμάτων. Κάποια απ’ αυτά τα έχω επισημάνει σε προηγούμενο σημείωμά μου, αλλά και η ανυπαρξία έργου ολόκληρης της 10ετούς δημαρχίας του, το τεκμηριώνει.

 

Το θέμα που προέκυψε με τη Χ.Α., όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, είναι απόλυτα θέμα πολιτικό. Και αποδεικνύει την κενότητα, τον αρριβισμό και την επιπολαιότητα του Δημάρχου, που έτρεξε να κρυφτεί πίσω από αντιδημάρχους (που αυτός έχει διορίσει) και υπαλλήλους του Δήμου, που εργάζονται για τον επιούσιο. Χωρίς ίχνος ντροπής. Χωρίς να σκεφτεί να εκστομίσει το αντρίκιο: «Συγγνώμη, λάθος»!

 

Και τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν –φαντάζομαι και ο δήμαρχος Κορωπίου- ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με απόφασή του, έχει απαγορεύσει ακόμα και το στήσιμο προεκλογικών περιπτέρων στην εν λόγω οργάνωση.

 

Έναντι όλων αυτών τα φληναφήματα των δημοτικών ανακοινώσεων και οι άναρθρες … δικαιολογίες που εκστόμισε σε «συνεντεύξεις» του σε διάφορα μέσα. Τι μας είπε, λοιπόν;

 

Ότι «υπήρξε προφορικό αίτημα» (σ.σ. απ’ τη Χ.Α.) που σημειώθηκε «σε άτυπο ημερολόγιο εκδηλώσεων κάποιας υπηρεσίας του Δήμου». Και παρέλειψε να πει ότι η «υπηρεσία» αυτή είναι το Γραφείο Δημάρχου! Που, όμως, «δεν το έθεσε εγκαίρως υπόψη του Δημάρχου Κρωπίας»!

 

Ακολούθως, ανέφερε ότι «Εγινε μια γκάφα από τις υπηρεσίες»!

 

Το θέμα έχει, τουλάχιστον, δύο διακριτές διαστάσεις: Μία τυπική (νομική ή νομικίστικη, αν θέλετε) και μία ηθική.

 

Όλα όσα είπε, λοιπόν, ο Δήμαρχος θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά αν ο Δήμαρχος, ως «προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου που τις διευθύνει» (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (Ν. 3463/2006), Άρθρο 86, παρ. 1γ και ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (Ν. 3852/2010), Άρθρο 58, παρ. 1δ), είχε εκδώσει «πράξη που προβλέπεται από σχετικές διατάξεις για […] την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου» του υπ’ αυτόν προσωπικού, που αν μη τι άλλο υπέπεσε στο παράπτωμα του να μη θέσει υπόψη του το όλο θέμα (παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας). Κάτι που, φυσικά, δεν έχει κάνει ως τώρα.

 

Σε ότι αφορά τους αντιδημάρχους, που ενέπλεξε στην ιστορία αυτή, με την εκ μέρους του αναφορά ως υπεύθυνους για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου, αρμοδιότητα που υποτίθεται έχει ο ίδιος μεταβιβάσει, θα θυμίσουμε πως οι αντιδήμαρχοι «Υπογράφουν με εξουσιοδότηση του δημάρχου […] διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες […]» (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (Ν. 3852/2010), Άρθρο 59, παρ. 4δ). Και η παραχώρηση ή μη του αμφιθεάτρου είναι ένα απλό μεν, διοικητικό δε, έγγραφο. Και παραμένει ζητούμενη η, μάλλον, ανύπαρκτη «εξουσιοδότηση του δημάρχου».

 

Ζητούμενο ακόμα παραμένει η ανοχή που επιδεικνύουν τόσο –και κατά κύριο λόγο- οι υπάλληλοι του Δήμου στα όσα ο Δήμαρχος τους προσάπτει, όσο και οι «αρμόδιοι» αντιδήμαρχοι.

 

Ενήργησαν, άραγε, αυτοβούλως; Εάν ναι, καλώς δεν αντιδρούν. Θα πρέπει ωστόσο να υποστούν τις συνέπειες αυτής της … αυτοβουλίας τους.

 

Εάν όμως όχι, τότε η ανοχή τους κρίνεται ως ύποπτη και ως «πλάτες» για κάποιους άλλους υπεύθυνους που θα πρέπει να κατονομάσουν.

 

Περίπου τις ίδιες ανερμάτιστες δικαιολογίες είχε επικαλεστεί ο δήμαρχος, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, για την υπόθεση Γρινιεζάκη, σχετικά με έγγραφο που τον αφορούσε, πριν την υποβολή της παραίτησής του. Σημαίνει, συνεπώς, πως η «πρακτική» του δημάρχου είναι ίδια, ανταποκρίνεται στις «αρχές του» και είναι διαχρονική.

 

Αυτό είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης: Το τυπικό ή νομικίστικο. Υπάρχει όμως και το ηθικό, που εκθέτει ακόμα χειρότερα τον Δήμαρχο.

 

Εξηγούμαι: Το Κορωπί, από το 2011 και με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής και δήμαρχο τον ίδιο, έχει ανακηρυχθεί Μαρτυρική Πόλη εξ αιτίας της Τραγωδίας που υπέστη στις 9-10-1944.

 

Η συνέχεια όμως αποδεικνύει ότι η πρωτοβουλία και η απόφαση αυτή ήταν προσχηματική. Διότι,

 

1)    Από το 2011 και μέχρι σήμερα, που ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του, δεν έχει κάνει το παραμικρό για την περαιτέρω προώθηση του θέματος.

 

2)    Η Ημερίδα, που διοργάνωσε το 2017 του παρείχε όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι χρήσιμα για να προχωρήσει στην «επίσημη» αναγνώριση του Κορωπίου ως Μαρτυρικής πόλης. Έχουν παρέλθει σχεδόν επτά(7) μήνες από την έκδοση και των Πρακτικών της Ημερίδας αυτής και παρά τις πολλές οχλήσεις και τις υποσχέσεις του ότι μετά την έκδοση των «επίσημων» Πρακτικών θα προβεί σε ενέργειες, ουδέν έχει πράξει.

 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, ωστόσο, παραμένει δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO (8-10-2017) που ευθέως τον έχει κατηγορήσει (ανήμερα της δημοτικής Ημερίδας) για στήσιμο «δημοτικού πλυντηρίου Κατοχικών εγκλημάτων», για «ξέπλυμα κατοχικών αμαρτημάτων και αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και των συνεργατών του εχθρού» αλλά και για «βολική μετάθεση των ευθυνών του εγκλήματος (σ.σ. του Κορωπίου) στους Γερμανούς και εμμέσως στον ΕΛΑΣ, που δήθεν προκάλεσε […], για να αποσείσει το άγος από όλους εκείνους τους «εθνικόφρονες» που στο όνομα της πολιτικής επικράτησης δεν δίστασαν να εκτελέσουν 47 Έλληνες και να κάψουν 400 σπίτια …».

 

Σήμερα, ο δήμαρχος, Δημ. Κιούσης, εμπράκτως αποδεικνύει ότι όλες του οι πράξεις σ’ αυτό κατατείνουν. Λησμονώντας πως και ο αείμνηστος πατέρας του (Νικόλαος Κιούσης) είχε πέσει θύμα καλοθελητών «Ελλήνων» που τον κατέδωσαν στη Γερμανική διοίκηση ότι διάβαζε «Αγγλική άνευ διδασκάλου» και είχε συλληφθεί στην πόλη όπου, ως δάσκαλος, υπηρετούσε!

 

Τόση κοντή είναι η μνήμη του δημάρχου του 75% των Κορωπιωτών, πέραν των πολλών άλλων … χαρισμάτων του.

 

Να τον … χαιρόμαστε.

 

 

(*) Ταξίαρχος ΠΑ, ε.α., ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας

 


Από: ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
 Δεν νομίζω πως ο Πρόφης τον λέει "ανεύθυνο". Ο μόνος ανεύθυνος που ξέρω είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τον ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟ (με τον τρόπο του βέβαια).
Από: Φώφη
 Ακόμα 1 λεπτό δημοσιότητας για τον Θωμά Πρόφη.
Από: Θωμάς Πρόφης
 Που δεν τη χρειάζεται, σε πληροφορώ. Και, "Φώφη", μη "εξ ιδίων κρίνεις αλλότρια".
Από: Φώφη
 Εάν δεν χρειαζοσουν δημοσιότητα Θωμά, δεν θα έγραφες το παραπάνω άρθρο και αντί αυτού θα πήγαινες να καθοσουν στο νέο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Αλλάζουμε" έναντι της εκκλησίας Ανάληψης του Κυρίου.
Τόσα άδεια μαγαζιά υπάρχουν στην κεντρική Λεωφόρο, κατά τύχη απέναντι στην κεντρική εκκλησία;
Που πήγε το άρθρο σου στο Mesogianews για τις εκκλησίες ,τους γάμους και τις κηδείες;
Από: Σωτήρης Πελ.
 Γιατί Κύριε Θωμά Προφη στο τέλος δεν γράφεται μαζί με τα άλλα (ταξίαρχος...κτλ) και την άλλη ιδιότητα σας, του Δημοτικού συμβούλου της Π.Π.Κ - αντιπολίτευσης ;
Το ξεχνάτε ή λόγω όπως μπήκατε στο Δημοτικό συμβούλιο , το αγνοείται;
Για τα υπόλοιπα που γράφεται ,με δύο λέξεις.......
"Οι αδύναμοι πάντα φωνάζουν και καυχιούνται.
Οι δυνατοί σωπαίνουν και προχωρούν. "
Νίκος Καζαντζάκης.
Από: ΑΕΚΑΡΑΣ
 Ρε δεν ασχολεισται με πιο σοβαρα θεματα. Οι συμπολιτες μας εχουν πολλα προβληματα οικονομικα και μη και δεν τους ενδιαφερει αν θα ερθει η Χ.Α στην πολη μας η' οχι.Ειμαι 54 και τοσα χρονια σε τουτο τον τοπο αν ενας δημαρχος εχει κανει στα δεκα ενα στραβο πιανομαστε απο αυτο και του αλλαζουμε τα φωτα.Σοβαρευτειται γιατι θα βγει κανας ξενουρας δημαρχος και δεν θα περναμε ουτε απεξω απο το δημαρχειο.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Από: Souidos_koropiou
 Αγαπητέ Θωμά Πρόφη, μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε είσαι μέλος μιας δημοτικής παράταξης με σημαία Σύριζα, άσχετα εάν οι ίδιοι άνθρωποι φόρα παρτίδα στην συγκέντρωση της ΝΔουλας στο Κορωπί.
Για πες μου, κακή η Χρυσή Αυγή (καλά λες), αλλά καλά τα εναγκαλισματα των συντρόφων με τον Άγιο Αμβρόσιο στα Καλάβρυτα;
Καλά τα κλάματα της συζύγου του Πρωθυπουργού κας Περιστερας όταν είδε την μάνα του Φύσσα, αλλά δεν είναι παράξενη η κολλισιεργια στην δίκη της ΧΑ;
Δεν μας τα λέτε καλά.
Από: Θωμάς Πρόφης
 Souidos_koropiou, μου βάζεις μια ταμπέλα που ΔΕΝ ΕΧΩ. Ουδεμία σχέση έχω επίσης με "συντρόφους που εναγκαλίζονται τον Αμβρόσιο". Όσο για την "κωλυσιεργία στη δίκη της ΧΑ", αναζητείστε την στους κατηγορούμενους ή στη Δικαιοσύνη. Τι σχέση έχει η σύζυγος του πρωθυπουργού με όλα αυτά;
Από: Souidos_Koropiou
 Η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές με σημαία και ευχή του κυβερνητικού Σύριζα.
Το απεταξαμειν σήμερα κύριε Θωμα Πρόφη δεν σημαίνει πως είναι αλήθεια.
Το ποιοί κάνουν πλάτες στην Χρυσή Αυγή ασε να το ξέρουμε καλά ,τόσο όσο ο Κουρουμπλής τι κόμμα είναι.
Όσο για την σύζυγό του πρωθυπουργού ..... .(εδώ διάβασε προσεχτικά)
Η Χρυσή Αυγή στην περίφημη δική της έχει σαν υπερασπιστική της τακτική πως οι διώξεις είναι πολιτικές; Πολιτικές οι δολοφονίες; Δεν το νομίζω.
Όταν η σύζυγος Πρωθυπουργού επισκέπτεται την μάνα του δολοφονημένου Φύσσα μάλιστα εντός της δικαστικής αίθουσας , δίνει το τέλειο άλλοθι στους υπόδικους να επιβεβαιώνονται .
Πολλά ακόμα έχεις να μάθεις κύριε Θωμά.
Από: Θωμάς Πρόφης
 Souidos_Koropiou Αυτό που ξέρω είναι ότι ΠΟΤΕ δεν απέκτησα κομματική ταυτότητα. Το τι εσύ πιστεύεις δεν σημαίνει πως είναι και αληθές. Δεν ξέρω πόσο πολιτικό πρόσωπο είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού, ώστε να δίνει πολιτική "επιβεβαίωση" στους υπόδικους. Μάθε, ακόμα, πως οι πράξεις μας στην καθημερινότητά μας είναι απόλυτα πολιτικές. Συμπέρασμα: Οι "απολίτικοι" δεν κάνουν τίποτα. Ξέρεις πολλούς τέτοιους;
Από: F. M.
  Με ποια ικανότητα να προσεγγίσεις την κίνηση της Μπαζιάνα, η οποία –σημειωτέον- είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και αυτόφωτη. Καταφεύγεις, επομένως, σε δικολαβισμούς της δεκάρας.
Πόσο βγάζει μάτι η άγνοια για το ήθος της Αριστεράς!
Πάντως καταφέρνεις να τρίξουν τα κόκκαλα του μεγάλου Σουηδού Ούλαφ Πάλμε.
Και ευτυχώς που τα ψευδώνυμα είναι μόνο ψεύδη, γιατί κάτω από τη μάσκα η ρημάδα η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.
Από: MAIROULA G.
 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θωμά Πρόφη.
Καμία σχέση με Σύριζα και τις ιδέες τους.
Απλά , έπρεπε να συμμαχήσει με κάποιους για να την πει στον Δήμαρχο Κιούση.
Παλιές αγάπες από εποχή Συμπαραστάτη του Δημότη .

Καλή Ανάσταση Θωμά με υγεία για σένα και την οικογένειά σου.
MAIROULA G., που έχει γεννηθεί , μένει Κορωπί, όπως και το δηλώνω υπερήφανα στο FACEBOOK.
Από: Souifos_Koropiou
  Κάποιοι γράφουν ντοκουμέντα και κάποιοι άλλοι ιδέες.
Μάλλον κύριε Θωμά Πρόφη, τώρα που βουλιάζει το Δημοτικό καράβι της ΠΠΚ, εσείς κάνετε πως δεν τους ξέρετε.
Πριν ο αλεκτωρ τρεις φορές λαλήσει , απαρνιεστε τα πάντα καθώς και τον πολιτικό τους φορέα δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι διαφωνούν για τον "πολιτικό τόνο" της επίσκεψης της κυρία Μπαζιάνα στην μητέρα του Δολοφονημένου Φύσσα, ας αναζητήσουν την επιβεβαίωση στις εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι ο κακός;
F.M. μάλλον κατά λάθος τρολλαρεις τον εαυτό σου.
Αφού παραδέχεσαι ότι άτομα με ψευδώνυμα (σαν εσένα) γράφουν μόνο ψέματα, εγώ τι να πω;
Μάθε λοιπόν " Ήλιε μου " , αυτόφωτε πλανήτη-δημότη , πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εδώ και χρόνια διαζύγιο από την Αριστερά.
Ξέρεις από ποτέ;
Από τότε που υπέγραψε Μνημόνια και 100νταετη υποδούλωση.
Για αυτό άσε ήσυχη την ψυχή του Πάλμε και μην τον ταυτίζεις με τους " αριστερούς " υποκόμους της Τρόικας.
Από: F. M.
 Συμπεράσματα από τις λεκτικές περικοκλάδες του βορειοευρωπαίου του Κορωπίου:
Α) Δεν κατανόησε ούτε στο ελάχιστο το μήνυμα. (παντελής αδυναμία ή τρικυμία εν κρανίω).
Β) Θεωρεί, με αυτάρεσκη ψευδαίσθηση, ότι με τις λογικές ακροβασίες απάντησε αποστομωτικά (Σε ημέρες θρησκευτικής κατάνυξης και νηστείας βεβαιώνουμε τον βορειοευρωπαίο ότι δεν γελάμε με όσα γράφει` αφήνουμε να γελάνε μόνο οι ρέγγες).
Γ) Τον ευχαριστούμε που σκιαγραφεί με τόση ευκρίνεια το πολιτικό του προφίλ και τον καθησυχάζουμε ότι ούτε θα τον ζηλέψουμε ποτέ, ούτε θα επιθυμήσουμε να συμπορευτούμε (τα ζήσαμε και τα γνωρίζουμε και πολύ καλά μάλιστα!)

Από: Souidos_Koropiou
 Μάλλον F.M η Βόρεια Ευρώπη πέφτει πολύ μακρυά από το Κορωπί ή ακόμα και τις Δυτικές Κυκλάδες.
Απόλαυσε τον ήλιο και άσε σε εμάς το δύσκολο έργο του καλύτερου για τον τόπο.
Οι απόψεις σου μακριά από την σκληρή πραγματικότητα έχουν οδηγήσει την Άκρα Δεξιά 3ο κόμμα στην Ελλάδα.
Ελπίζω για την 3η θέση και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος στην Ισπανία- υποστηρικτές του Φράνκο να μην φταίει κυρ Δημήτρης.
Από: Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
 Για καλή χώνεψη μετά από 2 μέρες κρεπαλης κρέατος............. ........
"Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος ο Θωμάς Πρόφης"
mesogianews.gr/koropi/8664 , στο μακρυνό 2014.
Ελάτε κύριοι Θωμάς Πρόφης ή F.M. να μας κάνετε μαθήματα ευθύνης "εν κρανιω" .
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS