απόψεις
Το προεκλογικό οδοιπορικό του Σφήξ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019     Mesogianews

 

Περνάω από τα Γλυκά Νερά και βλέπω το εκλογικό κέντρο του φέρελπι νέου ΑΝΕΛίστα. Συνεχίζω κάνω το Σταυρό μου και πέφτω πάνω στο δεξί χέρι του δημάρχου, που πλέον δεν είναι το δεξί χέρι αλλά κάτι άλλο. Μπαίνω στην Παιανία και τι βλέπω αναγνώστη μου … τον υποψήφιο που παλεύει τόσα χρόνια και την τελευταία στιγμή του παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Αλλά την τελευταία μπουκιά την πήρε ο στάσιμος, που άλλα νόμιζε και άλλα συνέβαιναν, είναι ο δήμαρχος που δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να εξηγήσει τι κάνει αυτός ο άνθρωπος τα τελευταία 5 χρόνια στον 2ο όροφο του δημαρχείου! Περνάω μία βόλτα από την υπέροχη πλατεία της πόλης και απολαμβάνω το πρωινό καφεδάκι … ωχ … με βλέπει ο «άλλος» και μου φωνάζει «κάτσε λίγο … που πας;» και του απαντάω «φεύγω, έχω πολύ δρόμο ακόμα … καλή επιτυχία!».

 

Μπαίνω στο Κορωπί, όπου ακόμα ψάχνουν τα αρχαία για να φτιάξουν έναν κυκλικό κόμβο. Αχ Ελλάδα! Συνεχίζω ευθεία, κοπανάνε τα αμορτισέρ, να και το δημαρχείο. Αναβαίνω στον 3ο όροφο, πάω αριστερά, στρίβω δεξιά, πέφτω πάνω στον ΤζιΚιου που έχει μπροστά του έναν χάρτη της πόλης και συνομιλεί με υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας. Φεύγω και πάω στην πλατεία, στον πεζόδρομο δεν υπάρχει ψυχή, έκλεισε και το πρακτορείο του οπαπ! άστα … δράμα αναγνώστη μου! Τρώω μία «σπανακοζαμπονοτυρόπιτα γκουρού του Γιάννη» και κατηφορίζω για την Ανάληψη. Κάνω το σταυρό μου και φεύγω για Μαρκόπουλο.

 

Μπαίνω στο κέντρο και βλέπω 6 εκλογικά κέντρα, «τι δηλαδή … αυτά είναι όλα!». Αριστερά ο υποψήφιος που εγκατέλειψε (ευτυχώς) πρόωρα το όχημα του Μεθενίτη. Απέναντι μία κυρία από τα παλιά που θυμήθηκε τα νέα. Συνεχίζω κυκλικά στην πλατεία, αριστερά μία τράπεζα, δίπλα η πανέμορφη εκκλησία και μία κατευθυντήρια πινακίδα που δείχνει το Δημαρχείο … και τι βλέπω από κάτω αναγνώστη μου … την Μόνικα Μπελούτσι! … απίστευτο!!! Κοντά στο μνημείο, στον κάδο της ανακύκλωσης μία σημαία του ΠΑΣΟΚ … «ρε που το θυμήθηκαν» σκέφτηκα! Παίρνω ένα κιλό μουστοκούλουρα για το σπίτι και φεύγω κυκλικά, για να πέσω πάνω στον εγκαταλελειμμένο … σταθμό του τραίνου. Πόρτο Ράφτη δεν πάω έχουν μείνει βουνό τα σκουπίδια (τι πρωτότυπο) και θα συγχυστώ πάλι.

 

Συνεχίζω … φανάρια, αριστερά Λ. Λαυρίου … 3ο φανάρι ΔΕΞΙΑ, όλο ευθεία Δημαρχείο Καλυβίων. Ανεβαίνω στον 1ο όροφο και πέφτω πάνω στον Συνετό … «άντε και βουλευτής» του εύχομαι. Πίνω ένα νερό και πάω πλατεία. Όπα … «Πέτρο τι έγινε, με τον Αλέκση όλα καλά!», «κάτσε να σου πω για την αποχέτευση» μου λέει … δεν του απαντάω και πάω στην Μαρία να πιώ ένα κρασάκι.

 

Άντε και καλό βόλι αναγνώστη μου

 

 

Σφήξ

 


Από: Καμίνι
 Σε άριστη φόρμα ο Σφηξ.
Τα σέβη μου.
Από όλα τα παραπάνω ξέρεις τι μου έμεινε;
Τα μουστοκούλουρα της κεντρικής.
Φαντάσου μου μύρισαν από τον υπολογιστή.
Από: Γιάννης
 Πέστα Σφήξ γιατί δεν πάμε καθόλου καλά με αυτά που γίνονται!!!
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS