Παιανία
Ξυλοφόρτωναν τους οπαδούς άλλων ομάδων

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Από το Τμήμα Ασφάλειας Παιανίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό σε συνδυασμό με ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομοθεσία για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στα Γλυκά Νερά και στο Χαλάνδρι.

Πρόκειται για οπαδούς ομάδας, που φέρεται να ανήκουν σε οργανωμένους συνδέσμους, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με άλλα άτομα, που αναζητούνται, πραγματοποιούσαν ομαδικές επιθέσεις σε βάρος μη οργανωμένων φιλάθλων άλλης ομάδας, κυρίως ανηλίκων, κατά τη διάρκεια επιστροφής τους από αγώνες.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μετά από αγώνα μεταξύ των ομάδων τους, εντόπιζαν τα θύματά τους, κατά την αποβίβασή τους από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις.

Στόχος των επιθέσεων ήταν να αφαιρέσουν από τα θύματα τα διακριτικά της ομάδας που έφεραν και να τα αναρτήσουν σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται οργανωμένος σύνδεσμος της ομάδας. Επιπλέον, χτυπούσαν και λήστευαν τα θύματά τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε τρεις περιπτώσεις οπαδικής βίας σε βάρος ανήλικων, πράξεις που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες στις 5 και 23 Δεκεμβρίου 2022 στην περιοχή των Γλυκών Νερών και στο Χαλάνδρι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS