πολιτικά
Παιχνίδια εξουσίας στην πλάτη του Λαού

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

 

Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν διαχρονικά από τους «ηγέτες» που έστειλαν στην εξουσία. Μία εξουσία που με τις ενέργειές της έχει απώτερο σκοπό τη σταδιακή ανέγερση ενός μηχανισμού, όχι για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να παραμείνουν στις διάφορες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αρθρώσεις της.

 

Καταστρέφουν την ελληνική οικονομία και παράλληλα εξαθλιώνουν την πλειοψηφία του πληθυσμού της Χώρας μας. Επιβραβεύουν τους καταχραστές, αποδομούν και διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια υγεία, τη παιδεία, φορολογούν ακατάσχετα τα πάντα αλλά όχι και τους πάντες, με τους οικονομικά ασθενέστερους να πληρώνουν … από αυτά που δεν έχουν.

 

Το πελατειακό κράτος είναι και πάλι εδώ … δεν το αποχωρίζεται ο Έλληνας … είναι ίσως ένα μέρος της κουλτούρας του. Αποσβολωμένος, το τελευταίο διάστημα, παρατηρώ ανθρώπους που ήταν υπέρμαχοι του πρωθυπουργού Αλέξη, και τώρα κατακρίνουν με το χειρότερο τρόπο τις επιλογές του.

 

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα και όσο χάνεται χρόνος η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη. Όσο δεν υπάρχουν υγιείς δυνάμεις με ικανά στελέχη της κοινωνίας μας, που θα μπορέσουν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο, οι πολίτες θα συνεχίσουν να αποφασίζουν μπροστά από την κάλπη δια της ατόπου απαγωγής.

 

Τα τελευταία χρόνια, μας έφεραν το 1ο Μνημόνιο, βγήκαμε στους δρόμους, διαδηλώσαμε, στρογγυλοκαθίσαμε στην πλατεία Συντάγματος και ακούσαμε αυτούς που στις επόμενες εκλογές τους βάλαμε και στη βουλή. Μετά μας έφεραν το Μεσοπρόθεσμο, ξαναβγήκαμε στους δρόμους, κάηκε η μισή Αθήνα, μπήκε στη βουλή η Χρυσή Αυγή, χιλιάδες επιστήμονες έφυγαν στο εξωτερικό, λουκέτα σε επιχειρήσεις, αυτοκτονίες, και η ανεργία στο κόκκινο. Ήρθε το 2ο Μνημόνιο, δολοφονήθηκε ο Φύσσας, φωνάξαμε για τον φασισμό, κάναμε απεργίες, κάναμε πορείες, ξαναστρογγυλοκαθίσαμε στην πλατεία Συντάγματος και ακούσαμε κι άλλους που στις επόμενες εκλογές τους βάλαμε κι αυτούς στη βουλή. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ στην εξουσία, ψηφίσαμε ΟΧΙ που το ερμήνευσαν ως ΝΑΙ και μας έφεραν το 3ο Μνημόνιο. Ξαναέγιναν εκλογές βάλαμε και τον Λεβέντη στη βουλή. Σήμερα μας φέρνουν το 4ο Μνημόνιο κι όλοι αυτοί συνεχίζουν να είναι ακόμα στη βουλή, αποφασίζοντας για το μέλλον του λαού.

 

Σφήξ

 


Από: Greg
 Και τώρα που αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και έπεσαν οι μάσκες τι; Στα συλλαλητήρια που "οργάνωσαν" οι εργατοπατέρες πάλι τρεις κι ο κούκος και οι καφετέριες και οι παραλίες γεμάτες (4 ΕΥΡΩ ο καφές!). Το τελικό συμπέρασμα ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΑΣ ΚΆΝΟΥΝ... Οι λαοι έχουν τις εξουσίες που τους πρέπουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ....
Από: Μπόγιας
 Αυτήν την στιγμή τσακώνονται στην Βουλή για τα μέτρα στο ασφαλιστικό που θα πρέπει να πάρουν βάση του 3ου μνημονίου όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ) υπόγραψαν.
Αυτούς ψηφίσατε,αυτούς δεν θέλατε;
Θεός το ΕΥΡΩ, όχι Βενεζουέλα;
Τσιμουδιά και πληρωμή όλων των φόρων
Από: Γ.Κ
 Dear Greg
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Πολύ απλά, σαν να απλώνεις τραχανά από πρόβειο γάλα.
Κάθε φορά πριν την ψήφιση ενός μνημονίου το δίλλημα από εγχώριους ή αλλοδαπούς "σωτήρες" είναι "Ψηφίστε Ναι ή Εθνικό νόμισμα";
Εμείς (πλειοψηφία )φυσικά, άξια τέκνα με γονίδια 400 χρόνων Τουρκικής σκλαβιάς ψηφίζουμε Μνημόνιο.
Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από Εθνικό νόμισμα και ανασύνταξη του χρέους της Ελλάδος.
Δεν μπορεί σε επίπεδο προσωπικό να γνωρίζει ο καθένας μας που, πόσα χρωστάει και σαν Ελλάδα ούτε μυρωδιά.
Να πληρώσουμε αλλά αυτά,σε αυτούς που χρωστάμε και όχι δάνεια από εποχής Σουλτάνου ή της Γερμανίας στην κατοχής του 40 !
Από: Πηγη
 Το βαρελι δεν εχει πατο.
Για ποσο καιρο θα εχουμε ακομα να δινουμε Ευρω;
Τα εσωρουχα θα μας τα παρουν ,οσονουπω!
κχκχκικχικχικχ
Από: Καφετζού από Santa Barbara
 Άριστη η παρέμβαση του "Σφηξ" με το παραπάνω άρθρο.
Χειρότερός όλων ο αρχι-ψεύτης Τσίπρας.
Μα για να δω τι μου λέει το φλιτζάνι του καφέ.
Α...Α.Α σαν να λέμε Αντώνης.
Μήπως απουσιάζει από το παραπάνω κείμενο ο Αντώνης Σαμαράς με τα Ζάππεια και το "ουδείς αναμάρτητος";
Σίγουρα να πιστέψω πως έγινε λάθος και όχι όπως πιστεύουν πολλοί πως δήθεν θα βγαίναμε από το μνημόνιο!
Από: Αράπης ταμ-ταμ
 Τα 10 ψέματα του Τσίπρα που απαριθμείς ελέχθησαν πριν τις εκλογές του Ιαν2015 (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης). Όμως ξανάγιναν εκλογές (Σεπ 2015) και μετά το δημοψήφισμα όπου το "ΟΧΙ" έγινε "ΝΑΙ" και συμφωνώ. Μπορείς όμως να μου πεις γιατί ο Τσίπρας Ξαναψηφίστηκε;
Από: Γ.Κ
 Αράπης......
Το μόνο που άλλαξε ήταν τα Capital control.
Στα υπόλοιπα, οι εξαγγελίες του παρέμειναν ίδιες .
Εδώ , ο Τσακαλώτος έλεγε 12/4/2016 πως η κόκκινη γραμμή είναι αφορολόγητο στα 9000 ευρώ .Μάλιστα, εάν έπεφτε 1 ευρώ παρακάτω θα δήλωνε παραίτηση.
Τι έκανε;
Αφορολόγητο 8600 ευρώ και αυτός στην θέση του.
Από: Πηγη
 Συγνωμη Αραπουλινι που θα σε στεναχωρησω αλλα μεγαλυτερο λαοπλανο απο τον Αλεξακο,δεν θα ξαναβγαλει η Ελλαδα.
Μονο και μονο να καταλαβεις οτι με τοσα μετρα και δεν εχει ανοιξει μυτη,τετοια μαγικα ουτε η MAGICA στα κινουμενα του Θειου Σκρουτζ
κχικχικχικχι
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
 
Created by | INCOM CMS