πολιτικά
Ήρθε η ώρα για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσογείων

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021       Mesogianews

Η πανδημία υπήρξε καταλυτική στο να κατανοήσει ακόμη και ο πλέον δύσπιστος την αναγκαιότητα αλλά και την κρισιμότητα ενός δυνατού Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η Ανατολική Αττική είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκεί ζουν και εργάζονται περισσότερα από 700.000 άτομα, με μια αύξηση κατοίκων που είναι εκρηκτική κατά τους θερινούς μήνες. Μόνιμοι κάτοικοι, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι και απροσδιόριστος αλλά τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών, εμφανίζουν καθημερινά μια συνεχή δυναμική κινούμενης ανθρώπινης μάζας.

Παράλληλα, είναι και μια περιοχή στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο (μόνο το 2021 «πέρασαν» από το Ελ. Βενιζέλος πάνω από 6.5 εκατ. άνθρωποι), αλλά και δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, αυτά του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Σε ολόκληρη την περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα Γενικό Νοσοκομείο. Η Νοσοκομειακή κάλυψη γίνεται από τα Κρατικά και Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια του κεντρικού άξονα των Αθηνών, κοινώς αν σου συμβεί το παραμικρό πρέπει να πας στα νοσοκομεία του κέντρου.

Με δεδομένη την πυκνότητα του πληθυσμού, την γνώση ότι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό έχει αυξημένες πιθανότητες αίσιας έκβασης εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τον μεγάλο χρόνο για να φτάσει κάποιος σε αυτά τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες εξειδικευμένες δυνατότητες των Κέντρων Υγείας της περιοχής, είναι εμφανές ότι η περιφέρεια των Μεσογείων στερείται σύγχρονων και ποιοτικών Ιατρικών Υπηρεσιών και οι πολίτες της αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι ο οικιστικός ιστός γίνεται συνεχώς πυκνότερος.

Αναρωτιέται κανείς πως θα αντιμετωπιστεί π.χ.ένα επείγον περιστατικό στο Λαύριο όταν ο οδικός χρόνος είναι απαγορευτικός για την άμεση προσπέλαση και οι δομές ανεπαρκείς για έγκαιρη αντιμετώπιση;

Συνεπώς η ανάγκη δημιουργίας ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια είναι επιτακτική. Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τους ειδικούς και την τοπική αυτοδιοίκηση από πολύ καιρό. Το αίτημα είναι δίκαιο, συζητείται πάνω από τρείς δεκαετίες και υπάρχει διακομματική συμφωνία για την ανάγκη δημιουργίας του Νοσοκομείου Μεσογείων, είναι ένα παναττικό αίτημα, που αφορά όλους τους Δήμους της περιοχής και όλους τους κατοίκους των Μεσογείων. Ήρθε η ώρα ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να πάρει τις πρωτοβουλίες του!

*Ο Βασίλης Οικονόμου είναι Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΔ -Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής


Από: Antony7
 Ο κύριος Οικονόμου βρίσκεται μακρυά από την κεντρική γνώμη που εκφράζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αναστολές εργασίας γιατρών,υποστελέχωση νοσοκομείων, ανύπαρκτη Πρωτοβάθμιας περίθαλψη .
Καλή επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές που σύντομα πλησιάζουν εντός 2021.
Από: Κάτοικος Αναστασίου Ντούνη
 Το λες τύχη;
Την ημέρα που κάποιοι ζητούν δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Αν.Αττικής ,την ίδια μέρα στην κυβέρνηση (ξε)πουλούν την ΔΕΗ.
Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς πότε έρχονται είπαμε;
Από: ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ
 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ή ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;
Από: Ευάγγελος Παπαχρήστου
 Ας κοιτάξετε κύριε Οικονόμου να ξανά ανοίξετε την Παιδοχειρουργική πτέρυγα του Αγία Σοφία, σε υπάρχον νοσοκομείο και μετά σε κάποια άλλη ζωή να συζητήσουμε για Γενικό Νοσοκομείο .
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
 
Created by | INCOM CMS