αθλητικά
Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Mesogeia»

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Mesogeia 2022» με πολλές παράλληλες δράσεις πολυπολιτισμικού ενδιαφέροντος, με χορηγό επικοινωνίας τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τις κοινωνικές δράσεις και τον μουσικό σταθμό MUSIC για τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.

Με διάσημους καλλιτέχνες της μουσικής και της θεατρικής σκηνής, με πρωταθλητές του Κλασικού Αθλητισμού, με πίστες μάχης Survivor με αρχηγούς από το ομώνυμο τηλεοπτικό παιχνίδι, με θεματική επίδειξη αθλημάτων, με σεφ όπου αναδεικνύουν τη μεσογειακή διατροφή και με καλλιτέχνες που θα αναδείξουν τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ, τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των ανθρώπων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τα οποία έχουν εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και με απλά παιχνίδια χαράς.

Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι να φτιαχτεί ένας πυλώνας ενδιαφέροντος για το παιδί και τον έφηβο, όπου θα πρωταγωνιστεί ο κλασικός αθλητισμός.

Η πρόθεση των διοργανωτών είναι να ταξιδέψει ο θεσμός αυτός και εκτός των συνόρων και να γίνει ένας ευρωπαϊκός θεσμός με συμμετέχοντες συλλόγους, καλλιτέχνες και ομάδες από το εξωτερικό. 

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στο στάδιο των Σπάτων. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα πρωταθλήματα κλασικού αθλητισμού, με συμμετοχή παιδιών από δέκα σχολεία και σαράντα συλλόγους.

Στα πλαίσια λοιπόν ενός επίσημου πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού των Μεσογείων εντάχθηκαν όχι μόνο πολιτισμικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με κορυφαίους Έλληνες εισηγητές, πανεπιστημιακούς και επιφανείς Έλληνες όλων των ειδικοτήτων που θα μιλήσουν, θα παροτρύνουν και  θα εκπαιδεύσουν τους γονείς και τα παιδιά, μέσα από ένα διαδραστικό – σεμιναριακό πλαίσιο. Επιπλέον εντάχθηκε η παράδοση των Μεσογείων, η καθημερινότητα του τόπου, ο μικρός παραγωγός, ο έμπορος, ο συντεχνίτης και η λαϊκή τέχνη . 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Συναυλία με το πιο ανατρεπτικό πρόσωπο της ελληνικής μουσικής σκηνής, την Τάμτα. Η Τάμτα, το απόλυτο fashion icon με το ευρηματικό στυλ και την ασυναγώνιστη ερμηνευτική ικανότητα θα παρουσιάσει ένα μοναδικό live show στα «Μεσόγεια 2022». Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού για παιδιά, «Μεσόγεια», το οποίο θα διοργανωθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στο στάδιο των Σπάτων, θα περιλαμβάνει και πολλές πολιτιστικές και πολιτισμικές δράσεις. Η συναυλία της Τάμτα θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου στις 21:00.

Η δημοφιλής καλλιτέχνης, η οποία είναι γνωστή και για την αγάπη της για τον αθλητισμό και για τα παιδιά, αναμένεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης σε όσους βρεθούν στο στάδιο των Σπάτων. «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω στα «Μεσόγεια 2022», τα οποία διοργανώνονται εφέτος για πρώτη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί στο φεστιβάλ θα δούμε πόσο όμορφα συνυπάρχει ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και οι τέχνες. Το φεστιβάλ έχει σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να οδηγήσει στον κλασικό αθλητισμό τα παιδιά και τους γονείς. Ως καλλιτέχνης, μαμά και γυναίκα που αθλείται, χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της διοργάνωσης που εύχομαι να γίνει θεσμός και να διεξάγεται για πολλά χρόνια», δήλωσε η Τάμτα.

Το φεστιβάλ «Μεσόγεια», εκτός από τη συναυλία της Τάμτα, θα περιλαμβάνει και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από τον θίασο Καρελλά θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και την 1η Οκτωβρίου στις 15:30 η θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης αθλητής». Την 1η Οκτωβρίου στις 15:30, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση «Από την Ολυμπία προς  όλο τον κόσμο» της Δρ. Ιλεάνας Κλοκώνη σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφία Κομνινέα. Παίζουν οι ηθοποιοί Βέρα Κανελλοπούλου, Κατερίνα Πλουμίδη και Χρήστος Νάκος και στα τύμπανα θα είναι Γιώργος Κοκσίδης. Την ίδια ημέρα, η διεθνούς φήμης παραγωγός και Dj Xenia Ghali αναμένεται να ξεσηκώσει παιδιά και γονείς με ένα μοναδικό dj set με τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες του σήμερα.  

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί, στις 2 Οκτωβρίου, με τη συναυλία των Ιορδάνη Αγαπητού και Ιωάννας Σεβοπούλου στις 20.45, οι οποίοι θα τραγουδήσουν ελληνικές και ξένες επιτυχίες και η «αυλαία» του 1ου Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού θα «πέσει» με μουσική και χορό.   

Το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS