Ανθρωπιστική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής στην Θεσσαλία

υδροφόρες Ανθρωπιστική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής στην Θεσσαλία

Άμεση είναι η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στις ανάγκες των πλημμυροπαθών πολιτών μας στη Θεσσαλία, καθώς με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η μεταφορά πόσιμου ύδατος και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ οργανώνεται και η συγκέντρωση προσφορών από τους πολίτες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να μεταφερθούν με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής στις πληγείσες περιοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, από χθες το βράδυ βρίσκονται στη Θεσσαλία έξι υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, χωρητικότητας 20 έως 30 τόνων, οι οποίες μετέφεραν πόσιμο νερό σε περιοχές που είχε διακοπεί το δίκτυο ύδρευσης. Τα οχήματα θα παραμείνουν στο πεδίο για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να ανεφοδιάζονται και να διανέμουν νερό όπου υπάρχει ανάγκη.

Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν τα πρώτα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με κατεύθυνση την Καρδίτσα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, με είδη πρώτης ανάγκης τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Logistics στο Φάληρο, ενώ και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει συνεχής ροή στη μεταφορά των απαραίτητων υλικών σε πληγείσες περιοχές.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Περιφερειάρχης Αττικής απευθύνει κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους πολίτες της Αττικής, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα είδη για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας. Για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας, δημιουργούνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής σημεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, στα οποία οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται και να προσφέρουν τα παρακάτω είδη:

Εμφιαλωμένα νερά

Χυμοί

Σκηνές

Κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες

Ξηρά τροφή (φρυγανιές, έτοιμα σνακ, μπισκότα)

Απορρυπαντικά γενικής χρήσης

Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)

Βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές και πάνες

Ρούχα (καθαρά και καινούργια)

Οι πολίτες της Αττικής θα μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους μεταξύ 09.00 – 14.00 από αύριο Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στα κάτωθι σημεία:

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Συγγρού 15 – 17, ισόγειο

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης (Logistics), Κτίριο Β 220 – Ολυμπιακός Πόλος Παλαιού Φαλήρου Πλατεία Νερού

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Κηφισίας 100, Μαρούσι – ισόγειο

ενώ από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι παρακάτω χώροι στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες:

Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: Αιγάλεω 5 και Κάστορος, Πειραιάς

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Τρώων 1 και Χαλκίδος, Άγιος Παύλος – Περιστέρι

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Κτήριο Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, 17ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ:  Κτήριο Π.Ε. Δυτικής Αττικής Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Ελευσίνα – ισόγειο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.