100 άλογα στον Υμηττό χρειάζονται βοήθεια

άλογα Υμηττός 100 άλογα στον Υμηττό χρειάζονται βοήθεια

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Μαρία Μαρώλια και η Ιωάννα Ζεμπερλίγκου ήρθαν αντιμέτωπες με μια κατάσταση που τις έκανε να μην μπορούν να γυρίσουν την πλάτη.

Σχεδόν 100 άλογα στην πλαγιά του Υμηττού, υποσιτισμένα, αφυδατωμένα, φοράδες έγκυες και πουλάρια χτυπημένα από τα κοπάδια.

Αυτά τα ζώα «φροντίζονται» από έναν άνθρωπο που ζει εκεί μαζί τους, δεν του ανήκουν καθώς δεν είναι καταχωρημένα στο όνομα του και ταυτόχρονα όλοι οι κρατικοί φορείς (δήμος, περιφέρεια κτλ) ενώ είναι ενημερωμένοι εδώ και χρόνια, επιλέγουν να αγνοούν το πρόβλημα και να μην αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη.

Έτσι, αποφάσισαν να ενημερώσουν την Ανθή Βούλγαρη να κάνουν εκείνες ότι δεν έχει γίνει (ή ότι δεν είχε χρειαστεί να γίνει) μέχρι τώρα. Προχώρησαν στη σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Help Horses Ymittos» και ξεκίνησαν τη δράση τους με στόχο να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν για αυτά τα άλογα που ήταν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς την απαραίτητη τροφή και νερό.

Και αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα όλα τα έξοδα, που είναι τεράστια, καλύπτονται αποκλειστικά από την Μαρία Μαρώλια και την Ιωάννα Ζεμπερλίγκου μέχρι να καταφέρουν να ξεπεράσουν την γραφειοκρατία και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα από δωρεές.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ιστορία και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στις σελίδες facebook και στο instagram, ενώ μπορείτε να στηρίξετε το σκοπό (πατήστε εδώ).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.