Άμεση αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Άνω Δασκαλειό

daskaleio 1 Άμεση αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Άνω Δασκαλειό

Για τη φωτιά στην Κερατέα που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (22/6/24) στην περιοχή Άνω Δασκαλειό, έφτασε στο σημείο μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου Λαυρεωτικής, για να καταφέρουν να την οροθετήσουν μετά τα μεσάνυχτα. Η φωτιά έκαψε αγροτοδασική έκταση αλλά στην περιοχή υπάρχουν και διάσπαρτες οικίες, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν ζημιές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 23:30, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχείρησαν συνολικά πάνω από 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 38 οχήματα.  

Επίσης στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα (μικρά και μεγάλα) του Δήμου μηχανήματα jcb για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Μέλη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής και άλλων εθελοντικών ομάδων όπως η εθελοντική ομάδα ΙΔΑΦΚ (Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών), το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου.

daskaleio 2 Άμεση αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Άνω Δασκαλειό

Η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου.

Η φωτιά φαινόταν από τα σπίτια που υπάρχουν στην περιοχή και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην πλησιάσει η πυρκαγιά.

Μάλιστα στις 10:57 εστάλη μήνυμα 112: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.