Από ασυνείδητο πολίτη ξεκίνησε η φωτιά στην Φέριζα Κερατέας

feriza Από ασυνείδητο πολίτη ξεκίνησε η φωτιά στην Φέριζα Κερατέας

Από ασυνείδητο πολίτη που έκανε εργασίες στην ιδιοκτησία του ξεκίνησε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην Φέριζα Κερατέας, όπως αποκαλύπτει ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού Σταύρος Πετρόπουλος.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι -όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος- στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ και οι Αρχές είχαν έγκαιρα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω των ισχυρών ανέμων για πρόκληση πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο.

Η φωτιά οριοθετήθηκε περίπου στις 10:30 και απείλησε δύο οικισμούς, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα στάλθηκε και μήνυμα προειδοποίησης του 112 προς τους κατοίκους της Φέριζας και του Ολύμπου να φύγουν από την περιοχή με κατεύθυνση την Παλαιά Φώκαια.

Στην περιοχή επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού και του Δήμου Λαυρεωτικής, και μηχανήματα έργου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.