Από το Τσεσμέ ξεκίνησε το δουλεμπορικό – είχαν οργανωτή στην Αθήνα

Μεταναστες Πορτο Ράφτη Από το Τσεσμέ ξεκίνησε το δουλεμπορικό – είχαν οργανωτή στην Αθήνα

Ως εξαιρετικά σοβαρή κρίνεται από τις Αρχές η υπόθεση αποβίβασης αλλοδαπών σε βραχώδη περιοχή μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνας αφού κινητοποιήθηκε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κάνοντας έρευνα αν μέσα στους συλληφθέντες υπάρχουν ενδεχομένως ακραία στοιχεία.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το πρωί της Παρασκευής αποβιβάστηκαν περίπου 60 αλλοδαποί από θαλαμηγό σκάφος. Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι στην περιοχή μετέβησαν λιμενικοί αλλά και αστυνομικοί, όπου εντόπισαν 41 εξ αυτών (33 άνδρες, 4 γυναίκες, 4 ανήλικους). Όλοι τους δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δήλωσαν πως προέρχονται από τη Συρία και ότι πλήρωσαν για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Οι διακινητές, μόλις τους αποβίβασαν έγιναν αντιληπτοί από τα έξι σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, και ξεκίνησε η καταδίωξη. Το σκάφος με σημαία της Σιέρρα Λεόνε ακινητοποιήθηκε σε δημοφιλή παραλίας της Κέας. Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 47 και 20 ετών, υπήκοοι Αιγύπτου, που ξεκινήσαν από το Τσεσμέ της Τουρκίας.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτό να ήταν το δεύτερο ταξίδι του ίδιου δουλεμπορικού που είχε αποβιβάσει 36 αλλοδαπούς πριν από ένα μήνα στην ίδια περιοχή.

Γιατί επέλεξαν την Αττική

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, στα Δωδεκάνησα όπως και στην Κρήτη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στρατιωτικών δυνάμεων, έτσι τα κυκλώματα επιχειρούν να βρουν νέους δρόμους μέσω των διεθνή υδάτων προς την Αττική, και μάλιστα με φαινομενικά ακριβά σκάφη που δεν δίνουν στόχο.

Ο οργανωτής των διακινητών στην Αθήνα

Χθες το μεσημέρι, συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός στην περιοχή της Αθήνας, ως οργανωτή κυκλώματος διακίνησης και εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δύο σπίτια του 37χρονου, στην περιοχή της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφα σημειωματάρια και ατζέντες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.