Αποκαταστάθηκε το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών

κοιμητήριο Γλυκών Νερών Αποκαταστάθηκε το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών

Σε έναν χώρο που αποπνέει σεβασμό στους κεκοιμημένους και τους οικείους τους εισέρχονται οι επισκέπτες, μετά την ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης του κοιμητηρίου Γλυκών Νερών, επισφραγίζοντας μια διαδικασία που αποκατέστησε τη νομιμότητα μετά από 45 χρόνια.

Του έργου προηγήθηκε η έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων με την οποία επικυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του από το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας και η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Η απουσία ΑΕΠΟ σε ισχύ για τη λειτουργία του κοιμητηρίου, συνιστούσε παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Επρόκειτο για εκκρεμότητα από το 2014 λόγω της οποίας η λειτουργία του κοιμητηρίου ήταν επί της ουσίας παράνομη ενώ δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν καν έργα συντήρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Μάιο του 2020 έως και τον Νοέμβριο του 2021 απαιτήθηκαν έντεκα διαφορετικά έγγραφα δημόσιων φορέων για την επίλυση του προβλήματος, διαδικασία που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2012.

Με την εφαρμογή της μελέτης βελτίωσης, πραγματοποιήθηκε η τσιμεντόστρωση στο σύνολο των διαδρόμων του κοιμητηρίου, αντικαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης, ενώ δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου και στάθμευσης.

Του έργου προηγήθηκε η προσθήκη νέων οστεοθυρίδων, η διαμόρφωση του χωνευτηρίου, η ίδρυση και έναρξη ψηφιακού ταφολογίου, η τοποθέτηση καμερών ασφάλειας, ενώ ψηφίστηκε νέος κανονισμός λειτουργίας. Επόμενο βήμα είναι η τακτοποίηση μέσω των διατάξεων περί αυθαιρέτων του κυλικείου και η επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασής του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.