Διεσώθη το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση και θα παραμείνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού

1 OLYMPIC EAGLE SX OAB Διεσώθη το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση και θα παραμείνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού

Ο γίγαντας των αιθέρων, το Boeing 747 “OLYMPIC EAGLE” (SX-OAB) της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που διεσώθη χάρη στους αγώνες της μεγάλης οικογένειας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και με πρωτεργάτη το ΠΟΛΚΕΟΑ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ), παίρνει τη θέση που του αρμόζει στην ιστορία.

Τον Μάιο του 2023 το ΠΟΛΚΕΟΑ είχε υπογράψει συμφωνία με την η LAMDA DEVELOPMENT, ώστε το αεροπλάνο να περιέλθει στην κυριότητα της δεύτερης. Σήμερα το μεσημέρι, έγινε η μετακίνηση του αεροσκάφους, δίπλα στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, κτίριο Saarinen, παίρνοντας θέση στο νέο ταξίδι του Ελληνικού.

OLYMPIC EAGLE SX OAB Διεσώθη το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση και θα παραμείνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού

Το κτίριο Saarinen, εγκαινιάστηκε το 1969, την ίδια χρονιά που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την παραγγελία στην Boeing για το αεροσκάφος αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που το ονομάστηκε «Το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση».

Θυμίζουμε πως, πρόσφατα, τα μη πλόιμα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο Νοτιοανατολικό άκρο του Αεροδρομίου του Ελληνικού, είχαν βγει σε πλειστηριασμό. Ο διάλογος και η συνεννόηση, έφεραν το ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και αυτά σήμερα παραδίδονται στις επόμενες γενιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο Saarinen, που σχεδιάστηκε από τον κορυφαίο Φινλανδο-αμερικανό αρχιτέκτονα Eero Saarinen, έχει χαρακτηριστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ως διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής και πρόκειται να μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.