Δήμος Παιανίας: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος

parelasi Paiania 24 Δήμος Παιανίας: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Δήμο Παιανίας η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου στη ΔΕ Παιανίας και η πλατεία Κορυτσάς στη ΔΕ Γλυκών Νερών έγιναν το επίκεντρο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με Δοξολογίες αφενός στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και αφετέρου στον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Χριστοφόρου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων από εκπροσώπους πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

Την παράσταση όπως κάθε χρόνο έκλεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι σύλλογοι που συμμετείχαν στις δύο παρελάσεις. Εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ενήλικες έστειλαν το μήνυμα της περήφανης και ισχυρής Ελλάδας που κοιτάζει το λαμπρό μέλλον κουβαλώντας το ένδοξο παρελθόν.

Στο μήνυμά του για την ημέρα ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της επετείου αλλά και στη θυσία των Αγωνιστών του 1821.

«Στην επέτειο των 203 ετών από την Επανάσταση του 1821, το μήνυμα που μένει ζωντανό και οφείλουμε να μεταφέρουμε στόμα-στόμα από γενιά σε γενιά είναι πως η μοίρα μας, το μέλλον μας, καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις μας. Αυτό έπραξαν οι πρόγονοί μας, πήραν την απόφαση να ζήσουν ελεύθεροι, έτοιμοι να πληρώσουν κάθε τίμημα όπως και έγινε. Ο δρόμος προς την ελευθερία δεν ήταν εύκολος, ποτίστηκε από το αίμα εκείνων που μπήκαν μπροστάρηδες και όσων πίστεψαν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης Ελλάδας. Και σήμερα η Ελλάδα κρατά ψηλά τη γαλανόλευκη, συντάσσεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, σε εκείνη που πρεσβεύει την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενότητα. Η Ελλάδα που κάποιοι οραματίστηκαν το 1821, το 2024 είναι πρωταγωνίστρια στο παγκόσμιο στερέωμα, δείχνει το δρόμο και συμμετέχει ισότιμα σε αποφάσεις που ξεπερνούν τα όρια μάς, τιμώντας τη θυσία των Αγωνιστών. Η σημερινή μέρα όμως είναι και μέρα δόξας για την Ορθοδοξία με ισχυρούς συμβολισμούς. Ο Ευαγγελισμός είναι η χαρμόσυνη είδηση που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς τη Μαριάμ, για την επικείμενη γέννηση του Ιησού Χριστού και την ήττα του θανάτου. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη που κρατούν άσβεστο το όραμα των Αγωνιστών του 1821!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με χορευτικό δρώμενο, από το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Παιανίας και τους συλλόγους «Το ΚΡΙ-ΚΡΙ» και «Η Γενοβέφα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.