Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου

kiniti monada Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου

Μετά από ένα μήνα παραμονής στην Παλαιά Φώκαια όπου σημειώθηκε αθρόα προσέλευση εξεταζόμενων γυναικών, η αυτοκινούμενη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα σταθμεύει στα Καλύβια, μπροστά από το δημαρχείο.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, μετά από αίτημα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιεί για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σαρωνικού.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 69 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Στις γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών θα διενεργείται ταυτοποίηση του ιού HPV. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός ο επανέλεγχος όλων των γυναικών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατά την προηγούμενη φάση των εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8:30 έως 14:30, με τον Δήμο Σαρωνικού, στα τηλέφωνα 22910.37316 και 22910.36327 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Πιστεύοντας ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια, από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.