Δρομολογήθηκε η κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων

Νηπιαγωγείο Δρομολογήθηκε η κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων

Δρομολογήθηκε η κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για την ένταξη της πράξης με κωδικό ΟΠΣ 5201359 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα έχει φορέα υλοποίησης τις KΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.410.000,00 ευρώ.

Το νέο Νηπιαγωγείο θα είναι 2θέσιο ολοήμερο και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ της οδού Πεσόντων Ηρώων και πεζόδρομων στην Βόρεια, Ανατολική και Δυτική πλευρά του οικοπέδου στο Ο.Τ. Δ236.

Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου είναι 456,79 m2 ενώ η συνολική επιφάνεια δόμησης του διδακτηρίου είναι 408,53 m2. Μεταξύ άλλων το ισόγειο του θα περιλαμβάνει, χώρους διοίκησης, 2 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο ξεκούρασης νήπιων, χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους. Το δώμα θα αποτελείται από 3 μονόριχτες στέγες.

Οι εξωτερικοί χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα, με διαδρομές πρόσβασης, χώρους καθιστικού, χώρους αυλισμού, χώρους φύτευσης, χώρους πρασίνου και χώρους στάθμευσης. Με την κατάλληλη κλίση εξασφαλίζεται και η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Από τον Σεπτέμβρη του 2021, το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες, καθώς το προηγούμενο κτίριο ήταν το πλέον ακατάλληλο με πάρα πολλά προβλήματα, όπως ύπαρξη μούχλας, η υγρασία, η έλλειψη θέρμανσης κ.α. καθώς επίσης δεν υπήρχε προαύλιος χώρος!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.