Δύο ελάφια που είχαν τραυματιστεί επέστεψαν στην Πάρνηθα

ελάφια Δύο ελάφια που είχαν τραυματιστεί επέστεψαν στην Πάρνηθα

Δυο θηλυκά ελάφια επανεντάχθηκαν στην Πάρνηθα, αφού δέχθηκαν τη φροντίδα των ειδικών τους τελευταίους μήνες, καθώς είχαν εντοπιστεί τραυματισμένα. 

Και για τα δύο ζώα ειδοποιήθηκε η ΑΝΙΜΑ από πολίτες, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε το δασαρχείο, φροντίστηκαν στο πεδίο από τους κτηνιάτρους της ΑΝΙΜΑ και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και φιλοξενήθηκαν, όσο καιρό χρειάστηκε, σε ειδικό μη επισκέψιμο χώρο του ΑΖΠ.

Το ενήλικο θηλυκό βρέθηκε 19 Αυγούστου με κάταγμα αριστερής κερκίδας στο μπροστινό πόδι και το νεαρό στις 15 Σεπτεμβρίου με δύο βαθιά τραύματα στο πίσω δεξί πόδι, αδυναμία, αφυδάτωση και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος και στο κεφάλι.

Και τα δύο ζώα βρέθηκαν στα όρια του αστικού ιστού, με τους ειδικούς να θεωρούν ότι η πυρκαγιά στην Πάρνηθα και όλη η κατάσταση αναταραχής που επικράτησε στο βουνό μετά τη μεγάλη φωτιά τα αποπροσανατόλισε και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον τραυματισμό τους.

Και στα δυο ζώα έγιναν πολλαπλές ναρκώσεις για διαγνωστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, αιματολογικές, κλινική εξέταση). Στο ενήλικο τοποθετήθηκε γύψος.

«Και τα δυο ζώα έλαβαν θεραπείες κατά την παραμονή τους στο Αττικό Πάρκο. Στην Αττική δεν υπάρχει μέχρι σήμερα χώρος για να φιλοξενήσει με ασφάλεια τέτοια ζώα κατά την περίοδο που χρειάζονται φροντίδα, για αυτό και η διαθεσιμότητα του ΑΖΠ, το οποίο ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι πολύ σημαντική για τη δυνατότητα περίθαλψης και επανένταξης των ελαφιών» σημειώνει η ΑΝΙΜΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.