Έφυγε από τη ζωή ο μεγαλοξενοδόχος Σωκράτης Καλκάνης

Kalkanis Althea Έφυγε από τη ζωή ο μεγαλοξενοδόχος Σωκράτης Καλκάνης

Ο Σωκράτης Καλκάνης, ο πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου King George και του ξενοδοχείου στην Αλθέα, βρέθηκε νεκρός στην οικία του, στο Λαγονήσι, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους, ο 80χρονος επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Γόνος ιστορικής οικογένειας ξενοδόχων καθώς η μητέρα του Καίτη Καλκάνη, ήταν εκείνη που είχε δημιουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος. Την διαδέχθηκε στο «τιμόνι» των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί στην κοσμική ζωή της Αθήνας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών. Στην πορεία άλλαξε χέρια αρκετές φορές καθώς πέρασε στην Τράπεζα Κρήτης και μετά στη Eurobank, ενώ άνοιξε ξανά τις πύλες του το 2004, μετά από ριζική ανακαίνιση. 

Τα σχέδιά του όμως δεν περιορίστηκαν στο King George. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έβαλε μπροστά το φιλόδοξο πλάνο για τη δημιουργία ενός παραθαλάσσιου μοναδικού πεντάστερου resort, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, στην Αλθέα της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Την περιοχή τη γνώριζε άλλωστε καλά, καθώς από τον περισσότερο χρόνο διέμενε στην εντυπωσιακή βίλα της οικογένειας στο Λαγονήσι.

Έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τις στενές σχέσεις που είχε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δήμητρα Λιάνη, τότε που κανείς δεν γνώριζε για τη σχέση τους και πολύ πριν από το Χέρφιλντ.

Μάλιστα ο Καλκάνης «κάλυπτε» την παράνομη σχέση του τότε πρωθυπουργού, παραχωρώντας τη βίλα στο Λαγονήσι για τα μυστικά ραντεβού τους.

Επίσης, μέσω αυτής της στενής σχέσης που είχαν, ζήτησε ο ίδιος ο Ανδρέας από τον Κοσκωτά να αγοράσει το King George και το ημιτελές ξενοδοχείο στην Αλθέα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.