Είχαν 108 κιλά κάνναβη και 2.752 δισκία ecstasy, με σπίτι στο Πόρτο Ράφτη

108 κιλά κάνναβη στο Πόρτο Ράφτη Είχαν 108 κιλά κάνναβη και 2.752 δισκία ecstasy, με σπίτι στο Πόρτο Ράφτη

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου, καθώς και στην περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), κατεργασμένης κάνναβης, παραγωγών κάνναβης και δισκίων ecstasy στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Μάλιστα ένα από τα σπίτια που καλλιεργούσαν την κάνναβη βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη. Είχαν 108 κιλά κάνναβη και 2.752 δισκία ecstasy ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης, υπολογίζεται σε περισσότερα από 800.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου σε περιοχές της Αττικής με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, συνελήφθησαν 7 άτομα, από τα οποία 5 ήταν μέλη της οργάνωσης

Διαπιστώθηκε ότι σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής διέθεταν επαγγελματική υποδομή εντός σπιτιών με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και άλλους χώρους με σκοπό την επεξεργασία και αποθήκευση ναρκωτικών, ώστε να καθίσταται δυσχερής η πιστοποίηση της δράσης τους από τις διωκτικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, καθένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκεκριμένο ρόλο, ως εξής:

31χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και τη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς και την κατανομή των «ειδικών» ρόλων σε κάθε ενταγμένο μέλος. Ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση της οργάνωσης, για την ανεύρεση και στρατολόγηση των μελών, καθώς και την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Επιπλέον, αναλάμβανε τον συντονισμό της προμήθειας, παραγωγής, εισαγωγής, μεταφοράς και περαιτέρω διακίνησης των ναρκωτικών,

37χρονος, ο οποίος έχοντας την απαραίτητη γνώση γεωπονίας, ήταν επιφορτισμένος με τον σχεδιασμό, την καλλιέργεια και την εποπτεία συνολικά της υδροπονικής φυτείας, εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη των δενδρυλλίων κάνναβης και τη συγκομιδή ποιοτικής και μέγιστης δυνατής ποσότητας κάνναβης, ενώ ήταν υπεύθυνος και για την αποθήκευση μέρους των χρηματικών ποσών της εγκληματικής οργάνωσης,

33χρονος και 34χρονος διέμεναν σε μονοκατοικία που διατηρούσε η οργάνωση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και είχαν διπλό ρόλο, του εργάτη – καλλιεργητή καθώς και φύλακα του χώρου, ενώ με την καθοδήγηση του 37χρονου συνέβαλλαν στην καλλιέργεια, ανεφοδιασμό και συγκομιδή της φυτείας. Επιπλέον ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση της εγκατάστασης και τη λήψη μέτρων προφύλαξης, όπως η αυστηρά ελεγχόμενη είσοδος των μελών και οχημάτων τους, και

57χρονη, είχε αναλάβει την αποθήκευση και διαχείριση των χρηματικών ποσών που προέρχονταν από την παράνομη δράση της οργάνωσης.

 Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (καβάτζες) και λοιπούς χώρους σε Πόρτο Ράφτη, Καπανδρίτι, Νίκαια, Αχαρνές και Πειραιά, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -87- κιλών και -674- γραμμαρίων,

κατεργασμένη κάνναβη βάρους -21- κιλών και -85- γραμμαρίων,

το χρηματικό ποσό των -313.935- ευρώ,

αυτόματο πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο και -3- πιστόλια,

-5- γεμιστήρες διαφόρων όπλων,

-512- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

-2.752- δισκία ECSTASY,

-125- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από -70- έως -120- εκατοστά του μέτρου,

τρίμματα κάνναβης βάρους -640- γραμμαρίων,

φύλλα κάνναβης βάρους -120- γραμμαρίων,

αποξηραμένα μανιτάρια βάρους -277- γραμμαρίων,

έλαιο κάνναβης βάρους -1.320- γραμμαρίων,

φακελάκια- φιαλίδια- συσκευασίες σπόρων κάνναβης,

σκόνη επεξεργασμένης κάνναβης βάρους -1.000- γραμμαρίων,

-6- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

-14- συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

άγνωστη ουσία βάρους -360- γραμμαρίων,

ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης χαρτονομισμάτων,

συσκευές – μονάδες καταγραφής – αποθήκευσης εικόνας,

κάμερες ασφαλείας,

κάρτες κινητής τηλεφωνίας,

φορητές συσκευές (πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων), φορητές κάρτες μνήμης και φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων,

αποδείξεις καταθέσεων χρηματικών ποσών και αποκόμματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων,

δελτία αποστολής προϊόντων υδροπονικής καλλιέργειας,

έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις τρόπων καλλιέργειας φυτών κάνναβης και ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά,

κλειδιά θυρών οικιών και χώρων αποθήκευσης,

πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (μετασχηματιστές, μοτέρ επεξεργασίας, λάμπες φωτισμού, μηχανισμός ποτίσματος, αντλίες-δεξαμενές νερού, σύστημα εξαερισμού, συσκευές πίεσης αέρα, αφυγραντήρες, φίλτρα νερού, μετρητές-σακούλες ρυθμιστή ph, πρέσα, μεταλλικά δοχεία καθαρισμού, δοχεία με οινόπνευμα, γλάστρες, βάση αλουμινίου, συσκευασίες λιπασμάτων, σακούλες αλουμινίου, μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, θερμόμετρα, λάστιχα ποτίσματος, βάση στήριξης κ.α.).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους δράσης της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζεται σε συνεργασία με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές.

default image Είχαν 108 κιλά κάνναβη και 2.752 δισκία ecstasy, με σπίτι στο Πόρτο Ράφτη
108 κιλά κάνναβη στο Πόρτο Ράφτη 2 Είχαν 108 κιλά κάνναβη και 2.752 δισκία ecstasy, με σπίτι στο Πόρτο Ράφτη
default image Είχαν 108 κιλά κάνναβη και 2.752 δισκία ecstasy, με σπίτι στο Πόρτο Ράφτη
108 κιλά κάνναβη στο Πόρτο Ράφτη 3 Είχαν 108 κιλά κάνναβη και 2.752 δισκία ecstasy, με σπίτι στο Πόρτο Ράφτη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.